Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Страх ме е и съм объркан

Страх ме е и съм объркан

Страх ме е и съм объркан
Здравейте приятели. Написал съм 4 истории до момента, всичките не са кой знае колко сложни и като ви прочетох коментарите ви, разбрах, че всъщност аз, сам мога да си отговаря на повечето въпроси, но тук идва въпросът защо не действам? Давал съм много съвети, правилни и грешни понякога, нечовешко е да не сгрешиш.

Разликата при хората и при мен е, че те послушаха съветите ми, ДЕЙСТВАХА и успяха, а аз. . . страх ме е да действам и ето къде идва целия проблем. . . всъщност като се замисля, аз сам мога да си помогна, но ме е страх да действам, на думи всичко е окей.

Но опра ли до действие, не знам, просто не мога, страх ме е, а също и притеснението си казва думата, не знам как да се отпусна, знам правилните неща за мен които трябва да направя, но просто нямам смелостта да ги направя, а това ми прави живота малко или много по-труден :n:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
Звиран
Звиран
27.01.2016 18:35
Пии една ракия преди да излезеш сутрин. Дава смелост.
0
0
Мин
Мин
20.05.2015 00:23
Сподели за проблемите с близък приятел и когато трябва да действаш , поискай съдействие от приятеля си. Или пък подкрепа. Сигурна съм ,че ще те подкрепи . Обещай не само на себе си , но и на него , че ще действаш когато трябва. И когато времето дойде спомни си обещанието. Може би ако си обещал сам на себе си няма да имаш смелост. Но спомни си , че си обещал и на приятел,а обещанията трябва да се спазват нали ? ;)Имай тази смелост заради обещанието си , а след това и заради самия себе си. Успех!
0
0
inferno
inferno
07.01.2014 01:32
В живота има уроци,ако те е страх от днешния урок ,защото може да го научиш трудно ,знай ,че е по-добре да научиш урока сега.Защото после ще трябва да го научиш по по -трудния начин
2
0
Надя
Надя
03.01.2014 01:58
Просто бъди себе си,действай спрямо обстоятелствата.Всички сме хора и всички изпитваме страх,това е съвсем нормално.Но трябва да опитваме и да се впускаме въпреки страха,че нали за това ни е даден този живот, да се борим до край.:)
1
0
RADOSVETA
RADOSVETA
17.12.2013 23:01
Здравей.Искам да ти кажа че и мен ме е страх.Изгубих любовта на живота си от страх-страх да бъда себе си-с него и пред обществото.А той май на мен се бе паднал по характер защото изпитваше същото.
Страхът е чувство на хората които мислят.Страхът предполага 2възможни варианта на развръзка-положителен и отрицателен.Хората без качества не се страхуват.Ако ти си безсрашен и бръкнеш РЕШИТЕЛНО в контакта...Страхът е един вътрешен защитен механизъм.Ако ти си плоскомислещ не би се страхувал защото няма да ти дойде наум че положението би могло да има негативна развръзка в зависимост от твоето действие.
В древна Елада са създавали у младите момчета ситуации които да предизвикват срам/страх/.Смятало се е че това развива чувството им за съвест и морал.Страхът няма само негативни страни.
Най-добрият начин да се отървеш от него е преди ситуация в която тр ва проявиш смелост да се позабавляваш с приятели-барове,дискотеки,танци,малко алкохол...КУПОНЪТ засилва адреналина и страхът изчезва за доста голям период от време...
Успех!!!!!!!!!!
3
4
Викии
Викии
16.12.2013 20:51
Този твой страх идва от страха да не сгрешиш. Ако опиташ има възможност да се провалиш, да не успееш. Но по-добре опитай с риск да се провалиш отколкото да не опиташ и после да съжаляваш за това.
Щом можеш сам да си помогнеш значи ще можеш да се справиш и с това. Просто не се страхувай да грешиш. Човешко е! Всички велики хора са грешили. Понякога ако не сгрешиш няма как да научиш урока си. =)
“Животът пречупва силните и ги поставя на колене, защото те могат да се изправят пак, слабите не закача - те цял живот са на колене“ :)
4
1
беззначение
беззначение
14.12.2013 19:13
Аз имам същия проблем. Страх ме е от всичко. Повтарям си, че ако се изправя срещу тях повече няма да има от какво да ме е страх, обаче нямам нужната увереност в себе си :(
1
0
Verjinia Ivanova
Verjinia Ivanova
07.12.2013 18:00
Вярвай в себе си. Позитивно настроените хора успяват за разлика от песимистите. Вярата в доброто в Бог и в себе си ще те кара да ставаш все по добър. Няма възраст за желаещите да постигнат своята цел. Не съществува провал настоящият неуспех само те приближава до целта! Бъди мъж. Бъди нахален и дори агресивен. Дай тестостерон! Животът е битка! Бий се!
3
0
Димитър
Димитър
08.12.2013 00:30
Каква битка,агресия,не съм такъв,аз ще си остана себе си завинаги,просто ще намеря друг може би правилен човек... :)
1
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: