Страх ме е и съм объркан

Страх ме е и съм объркан
Здравейте приятели. Написал съм 4 истории до момента, всичките не са кой знае колко сложни и като ви прочетох коментарите ви, разбрах, че всъщност аз, сам мога да си отговаря на повечето въпроси, но тук идва въпросът защо не действам? Давал съм много съвети, правилни и грешни понякога, нечовешко е да не сгрешиш.

Разликата при хората и при мен е, че те послушаха съветите ми, ДЕЙСТВАХА и успяха, а аз. . . страх ме е да действам и ето къде идва целия проблем. . . всъщност като се замисля, аз сам мога да си помогна, но ме е страх да действам, на думи всичко е окей.

Но опра ли до действие, не знам, просто не мога, страх ме е, а също и притеснението си казва думата, не знам как да се отпусна, знам правилните неща за мен които трябва да направя, но просто нямам смелостта да ги направя, а това ми прави живота малко или много по-труден :n: [Още подобни истории тук]

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Звиран
Звиран
27.01.2016 18:35
Пии една ракия преди да излезеш сутрин. Дава смелост.
0
0
Мин
Мин
20.05.2015 00:23
Сподели за проблемите с близък приятел и когато трябва да действаш , поискай съдействие от приятеля си. Или пък подкрепа. Сигурна съм ,че ще те подкрепи . Обещай не само на себе си , но и на него , че ще действаш когато трябва. И когато времето дойде спомни си обещанието. Може би ако си обещал сам на себе си няма да имаш смелост. Но спомни си , че си обещал и на приятел,а обещанията трябва да се спазват нали ? ;)Имай тази смелост заради обещанието си , а след това и заради самия себе си. Успех!
0
0
inferno
inferno
07.01.2014 01:32
В живота има уроци,ако те е страх от днешния урок ,защото може да го научиш трудно ,знай ,че е по-добре да научиш урока сега.Защото после ще трябва да го научиш по по -трудния начин
2
0
Надя
Надя
03.01.2014 01:58
Просто бъди себе си,действай спрямо обстоятелствата.Всички сме хора и всички изпитваме страх,това е съвсем нормално.Но трябва да опитваме и да се впускаме въпреки страха,че нали за това ни е даден този живот, да се борим до край.:)
1
0
RADOSVETA
RADOSVETA
17.12.2013 23:01
Здравей.Искам да ти кажа че и мен ме е страх.Изгубих любовта на живота си от страх-страх да бъда себе си-с него и пред обществото.А той май на мен се бе паднал по характер защото изпитваше същото.
Страхът е чувство на хората които мислят.Страхът предполага 2възможни варианта на развръзка-положителен и отрицателен.Хората без качества не се страхуват.Ако ти си безсрашен и бръкнеш РЕШИТЕЛНО в контакта...Страхът е един вътрешен защитен механизъм.Ако ти си плоскомислещ не би се страхувал защото няма да ти дойде наум че положението би могло да има негативна развръзка в зависимост от твоето действие.
В древна Елада са създавали у младите момчета ситуации които да предизвикват срам/страх/.Смятало се е че това развива чувството им за съвест и морал.Страхът няма само негативни страни.
Най-добрият начин да се отървеш от него е преди ситуация в която тр ва проявиш смелост да се позабавляваш с приятели-барове,дискотеки,танци,малко алкохол...КУПОНЪТ засилва адреналина и страхът изчезва за доста голям период от време...
Успех!!!!!!!!!!
3
4
Викии
Викии
16.12.2013 20:51
Този твой страх идва от страха да не сгрешиш. Ако опиташ има възможност да се провалиш, да не успееш. Но по-добре опитай с риск да се провалиш отколкото да не опиташ и после да съжаляваш за това.
Щом можеш сам да си помогнеш значи ще можеш да се справиш и с това. Просто не се страхувай да грешиш. Човешко е! Всички велики хора са грешили. Понякога ако не сгрешиш няма как да научиш урока си. =)
“Животът пречупва силните и ги поставя на колене, защото те могат да се изправят пак, слабите не закача - те цял живот са на колене“ :)
4
1
беззначение
беззначение
14.12.2013 19:13
Аз имам същия проблем. Страх ме е от всичко. Повтарям си, че ако се изправя срещу тях повече няма да има от какво да ме е страх, обаче нямам нужната увереност в себе си :(
1
0