Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Гледам другите и просто им завиждам за свободата

Гледам другите и просто им завиждам за свободата

Гледам другите и просто им завиждам за свободата
Добър ден, имам един проблем. Аз съм момче на 16 от голям град и знам, че за хората на моята възраст се говори ''живей сега - животът е сега''. Аз много искам да живея за това правило, но за съжаление нашите най-много ме спират да го правя.

Знам, че са загрижени за мен, но просто заради тази загриженост те ме спират да изпробвам нови неща - например да изляза навън с приятели след 22:00, дори не мога да изляза навън (през деня) без майка ми да поиска подробно обяснение с кого, къде, защо излизам, кога ще се прибера.

Гледам другите и просто им завиждам за свободата им. . . Искам да отида на дискотека, да се напия заедно с приятелите си, да се запозная с нови хора.

Побърквам се, но не намирам решение.
Да не говорим, че и самочувствието ми пада, когато сред ''по-освободените''.
Помогнете
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (17)

Изпрати
Звиран
Звиран
04.08.2016 08:27
Да ти имам проблемите.
0
0
Лилия
Лилия
14.10.2013 09:41
Аз също съм майка на 16-годишен син, той също има вечерен час, но петък и събота го пускам да се забавлява. Имам му ужасно много доверие и досега никога не е направил нещо, с което да го изгуби. Водели сме дълги разговори по този въпрос. Така че поговори с родителите си и им обясни, че и на теб ти се излиза с приятели, с момичета дори , това е нещо съвсем нормално за младеж на твоята възраст. Но да знаеш в тия времена майките на момчета много се притесняват- наркотици, алкохол , сбивания в дискотеките и т.н.През седмицата нека си имаш вечерен час, защото е добре и уроците да си учиш , а и да се наспиваш за училище. Успех ти желая, момче!
0
0
Meaningful
Meaningful
06.10.2013 15:30
Аз съм в същото положение.. Само дето съм момиче и мен не ме пускат даже след 21:00 вечерта.. Само от време на време на някой купон до към 00:00 максимум.. И лошото е, че родителите не могат да разберат, че така не ни предпазват от нищо.. Мислят си, че така няма да се занимаваме с глупости, но ето например аз въпреки целия този контрол съм опитвала няколко различни наркотични вещества и нашите не са и разбрали за това... Та.. спокойно, не си единствения, на който е наложен толкова контрол :)
0
0
lily
lily
30.09.2013 16:43
Не се притесявай едно време и аз имах това ограничение,сега съм им благодарна че макар и по този начин са ме предпазили от толкова мизерии,за всичко си има време повярвай ми, не изпускаш нищо!
0
2
руми
руми
18.09.2013 20:34
Библията, Послание към Ефесяни гл.6:1,2,3 стихове-1 Деца, покорявайте се на родителите си в Господа;
2 "Почитай баща си и майка си", (което е първата заповед с обещание),
3 "за да ти бъде добре и да живееш много години на земята"...... Ето, Божието Слово казва, че ако почиташ родителите си ще ти бъде добре( в смисъл Бог ще ти даде добър живот и дълъг живот), това е заповед, придружена с обещание - ти избираш, Бог само препоръчва.Бунта към родителите и Бога носи много страдания в последствие.Пожелавам ти покорство, за да ти бъде добре!
0
0
Р.
Р.
16.09.2013 17:12
Мила бъди щастлива за загрижените си родители. Има време за всичко. Толкова е грозно да гледаш по дискотеките деца, които са пияни, това е просто покъртителна гледка. Учи си, излизай си, ще имаш време за дискотеки и за късни излизания. И силно се съмнявам и на теб да ти се дават 300 лева, при положение, че с тях можеш да си купиш толкова много дрехи например. Аз също бях до 22 часа, докато не навърших 18.
0
0
Крейзи
Крейзи
16.09.2013 16:23
Искам да благодаря за коментарите ви.
Говорих с майка си и тя изтръпна от страх, когато разбра, че се опитвам да наруша вечерния час - страхува се за глобите, затова ще я разбера и ще почакам времето да мине (без да броя дните естествено)
:)
0
0
Мъррр
Мъррр
15.09.2013 20:31
Моите родители бяха разведени, аз и брат ми живеехме при майка ни.
Аз бях в същото положение, докато не навърших 18 (жена съм)... Преди това имах право да излизам 1 път седмично до 22ч (повярвайте ми, не беше заради вечерният час). Освен ограничението за излизане всички домашни задължения бяха моя грижа (чистене, готвене, пране, висене по опашки за плащане на сметки и тн.) Това обаче не ми попречи да си имам гаджета, даже с едното изкарахме почти 2 години.Това момче доста ме подкрепяше в трудните моменти с майка ми...През цялото време си мечтаех за момента, в който ще навърша 18...
Когато навърших 18 (малко преди да завърша 11-ти клас) заминах да работя на морето- на 500км от майка ми :) Там нямаше как да ме контролира :)Изкарах невероятни месеци!!! Когато се прибрах се запознах с един мъж. Нямах никакви намерения да започвам връзка (бях решила, че ще уча много, за да си взема с отличен матурите и да кандидатствам във ВИУ, отново 500км от вкъщи...), но нещата се развиха по друг начин. Виждахме се всеки ден с Него, той ми помогна да си намеря и работа, която да не пречи на ученето... Майка ми усети, че вече няма как да ме контролира (не можеше да използва и "Все още си зависима от мен финансово. Докато живееш под моя покрив, ще спазваш моите правила"). Една вечер (бяха се изминали 2 месеца от запознанството ми с Него) нещата с майка ми загрубяха и взех решението, че ще се изнеса окончателно от вкъщи... Направих го и не съжалявам изобщо.
Към днешна дата с този човек сме заедно от 6 години, имаме дъщеричка на 2 годинки; студентка съм последна година, имам и работа :)Е, вярно не уча в желаният университет, но все пак го желаех, за да съм далече от тормоза. Нямам никакви отношения с майка ми през това време. Не бих я и потърсила.
В момента вече в ролята на родител бих се постарала никога да не допускам грешките, които допусна майка ми.

Затова моят съвет е: изчакай още две години :) Намери си свястно гадже и ще видиш колко бързо ще мине времето :) После всичко ще е само горчив спомен :)
1
1
Карерина
Карерина
15.09.2013 01:28
Това ,че не излизаш след 22:00 часа е закон.И ако те хванат родителите ти ще го отнесат.Те трябва да знаят къде си и с кого,ако се случи нещо да знаят кои е бил с теб и къде сте ходили.Дискотеката не си изпуснал много,пияни младежи се млатят -само си си спестил някоя и друга синина.И имаш още 2 години и почваш да дивееш ,не се тревожи.
0
0
аз
аз
14.09.2013 19:29
Не им позволявай да те контролират, стегни ги малко.
0
0

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: