Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Сигурно за другите съм грозното пате

Сигурно за другите съм грозното пате

Сигурно за другите съм грозното пате
Аз съм на 12 години. Не съм много красива и за това сигурно другите ме отбягват. Когато съм със съучениците си се чувствам като грозното пате.

Нашите ми купуват уж красиви дрехи, но аз не се чувствам добре. Не мога да съм като другите деца от нашия клас. Това много ме тормози, но не знам какво да направя.

От класа ме търсят само когато трябва да им дам да препишат домашно или да им кажа нещо друго, свързано с уроците. Рядко ме канят на рождени дни и други събирания.

Някой имал ли е моя проблем ? Какво да направя за да се чувствам добре като другите ми съученици ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (10)

Изпрати
Бети
Бети
20.03.2014 20:41
Мило момиче недей да се подценяваш, това е голяма грешка. Никой не е идеален и никой няма да бъде. Аз както и много други сме го имали този период, на всеки се случва. Ще ти дам един съвет, започни първо ти сама да се харесваш, започни да оценяваш самата себе си и ще се промени всичко. Не се опитвай да бъдеш като другите, покажи смелост и бъди различна. Честно казано винаги съм била наопаки никога не съм била като другите в смисъл не се съобразявах с това какво харесват другите, за да го харесвам и аз. Така, че миличка не се притеснявай и това ще отмине. ;)
0
0
ллл
ллл
14.09.2013 21:52
И какво точно ти е грозното? Всяко нещо може да се пооправи. Като започнеш от тялото-диети и упражнения, косата преса и добър фризьор, дрехи-Теранова и няма да сгрешиш. Малко грим и маникюр, обеци и готово. Може да не си като другите, но не се самосъжалявай понеже имаш много варианти. Действай докато е време защото 13 нагоре ще е вече късно. Повярвай в себе си. Аз имах същия проблем и бих дала всичко да съм на твое място, защото моя така да се каже е по много начини непоправим. Въпреки това направих всичко възможно, не съм популярна, но ходя с високо вдигната глава и вярвам в себе си. Изненадай другите и не бъди максималист-каквото такова.
0
0
Съни
Съни
11.09.2013 21:24
Не трябва да ти пука!Аз бях така в 5 и 6 клас...с ниско самочуствие,но това лято си вдигнах самочуствието.Опитай да казваш комплименти на себе си (дори да не мислиш същото) така си хем забавна хем ти се вдига самочуствието!
2
0
- Мими
- Мими
01.08.2011 18:13
Чувствах се така като по - малка. Неприятно е. Мама винаги ми казваше: Ако искаш другите да те хареса, първо сам трябва да се харесаш. Това мога да ти кажа и на теб.
0
0
Кристина
Кристина
19.03.2011 13:41
kate, доста хора имат такъв проблем.
Аз съм психолог, работих с момичета, като теб.
Ако имаш желание да се промениш, аз мога да те помогна.

Проблемът (възможно) не в твоят вид, а в твоето отношение към себе си.
За да решиш този проблем, трябва да разбереш, каква е причината ?
От кога започна да се появява тая мисъл, че ти си по-различна от другите ?

2
0
galina
galina
05.03.2011 03:48
Мила, далеч си от истината. Аз пък бях винаги добре облечена, най-умната и пак всички ме мразеха. Само момчетата говореха с мен, но това съвсем не означава, че си грозна. Сигурна съм, че имаш много повече качества от твоите съученици. Да не ти пука, вдигни гордо главата и се прави, че ти е все едно. Знаеш ли колко много плачех когато се прибирах у дома. С времето ще си намериш приятели. Успех.
2
0
тин
тин
24.02.2011 08:15
Напълно съм съгласна с Хана-Монтана.
0
0
Nadia
Nadia
23.02.2011 16:17
Ти си само на 12, още е рано да кажеш, че си грозна. Тепърва външния ти вид ще се променя, влизаш в пубертета и ще имаш доста промени. На моменти ще се чувстваш непривлекателна, на моменти ще се харесваш. Мога да ти дам съвет да се храниш здравословно, да спортуваш, да започнеш да почистваш лицето си с подходящи за възрастта ти продукти, и също да овлажняваш пак с подходящи леки кремчета за тийнейджъри. Избягвай да се гримираш, въпреки че много от връстничките ти скоро ще започнат (ако вече не са започнали). Когато бях на твоята възраст и аз бях грозно пате. В момента съм на 32, харесвана и поддържана жена съм благодарение на грижите, които полагах за себе си през всичките тези години. А тези, оборотните и харесваните бивши съученички са се сбабичосали.
0
0
susamka
susamka
21.02.2011 12:52
Здравей, все едно това аз съм го писала. И аз бях като теб, чувствах се много по-грозна и непривлекателна от съучениците си, те ме търсеха само за услуги, а аз не отказвах на никого, защото исках да имам приятели. И правех точно това, което пише момичето преди мен - учех, четох, спортувах, живеех здравословно, не злобеех срешу другите, не се задоволявах с постигнатото и т.н. - да, наистина постигнах много, сега съм пред дипломиране, но продължавам да бъда грозното пате въпреки всичко.
Винаги си истанах единак, аутсайдер, примирих се и насочих усилията си към личностния и професионалния си успех. Съветвам те така да направиш - пренасочи усилията си, така и няма толкова да мислиш за това как се чувстваш спрямо другите.
И не страдай от това, то има много предимства, успех.
0
0
Хана-Монтана
Хана-Монтана
20.02.2011 22:09
Мило мимиче, и аз бях преди много години нещо като тебе, не след време нещата се измениха на 180 градуса. Ти си още съвсем млада и със съвсем крехка психика. Чети повече книги и ще видиш, че има хора, които са преодолели много по-големи проблеми, спортувай, учи и никога не се задоволявай с постигнатото. Когато пораснеш - живей здравословно, не пий и не пуши и гледай в душата си да запазиш винаги доброта, защото с годините злобните хора погрозняват. Бъде сърдечна и учтива с хората, които срещаш, усмихвай се възможно най-често и нещата ще си дойдат на мястото. Само усмихнатото и поддържаното лице изглежда красиво.
0
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: