Духовно пробуждане или просто депресия

Духовно пробуждане или просто депресия
Здравейте,
Харесвам този сайт и то най-много заради масата стойностни коментари. Ще започна малко по-далеч от запитването ми. Аз съм момиче на 18 години и ме мъчат куп неща. Все още не съм намерила подходящото момче, въобще не съм имала приятел. От малка съм заобиколена от хора и когато съм сама изпадам в депресия.

Не искам да си представям живота ей така, сама, без човек с когото да споделя нещо.

В последния месец забелязах, че приятелите ми, които са наистина свестни и бяхме много близки, не ме викат да излизам с тях. Аз прекъснах всякакви контакти от телефона до фейсбук. Дори сега не искам да си възстановя отношенията с тях. Изпаднах в депресия, по цял ден четох книги и седях на компютъра, докато случайно не попаднах на симптоми на така нареченото духовно пробуждане.

Освен това някой беше коментирал, че симптомите за депресията и духовното пробуждане са едни и същи. Но пронизващи лоши мисли от този период и сега ме терзаят постоянно. Някой от вас има ли някакви наблюдения върху тези явления? Дали правилно го наричам *депресия*? Бих се радвала да получа информация от първо лице.

Коментари (5)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
15.07.2018 12:46
Не чакайте обществото да реши проблемите ви, които може да решите само вие. Всички описани проблеми са следствие пропиляване на живота, т.е. следване на масовите ценности, които се разминават тотално с вашите лични потребности. Никой не може да ви каже, какъв е смисълът на живота ви - това е заложено във вас, но ще го разберете само, ако престанете да слушате всички, които ви казват, как да постъпвате правилно. Търсете интересното, какво ви доставя удоволствие, какво ви вади от депресията и се занимавайте само с него - не се оправдавайте с разни ограничения и причини!
0
0
Xeitar
Xeitar
26.09.2015 19:09
Нямам никаква идея, защо най-малките признаци на това, че обществото не му пука и никога няма да му пука за вас, се приемат като старт на депресия. Депресията е нещо много по-голямо и значително, нещо което уврежда вас и другите около вас за дълъг период. Депресията не се изразява в това, че не можете да спите или че сте тъжни, че някой не ви се е обадил, изразява се във факта че не можете да функционирате адекватно, не можете да се храните правилно, не можете да комуникирате с външния свят по какъвто и да е било начин. Депресията е едно ужасно гнусно и дълготрайно състояние, което с цел внимание, напоследък се превръща в поредния прииом за търсенето на излишна драма. Духовното пробуждане не е пост-фактум от някакъв вид депресия, то е част от израстването ви като индивиди и се случва постепенно, а не за месец/два или година вследвие на нея. Ако само за 3 месеца престанете да бъдете роби на емоциите си, ще видите колко по-приятно и гладко ще е порбуждането ви като възрстни. Единственото условие е да развиете интелекта си до една средно-висока граница и няма да има нужда от излишна драма и "депресия", нито от внимание, нито от желанието за такова. Така че, развивайте интелекта си, не умението да търсите проблеми там където ги няма.
1
0
Az
Az
07.12.2015 17:40
Tochno taka e. AZ stradam I se borq s depresiq. Bila sum V bolnicata meseci nared. Ne e neshto za koeto shte Se kolebaesh dali ti go ima ili ne.
0
0
Ваня
Ваня
16.09.2013 14:40
Здравей,
И аз го преживях този период, само че малко по-рано ,когато за едно лято се налях/просто между 8-ти и 9-ти клас ми порасна бюста/ се срамувах да изляза и цялото лято го изкарах у дома да чета книги..Не се притеснявай,просто намери себе си и прави това , което те кара да си щастлива. А приятелите ще те потърсят, ако са истински..!
1
0
Сдм
Сдм
10.09.2013 03:50
Духовното пробуждане е след депресията ;) ДА в депресия си, но в това състояние човек разбира какво иска от живота и се освобождава от някои ненужни зависимости, защото след нея може да бъде и сред хора, но се наслаждава и на собствената си компания. Не бягай от депресията, намери отговорите в себе си, но и не се застоявай много и продължавай напред. Остави старите неща да си тръгнат от живота си - така е било по-добре да стане - старите приятели не ти трябват, но се възползвай, когато дойдат нови възможности, не се страхувах да изявиш - тогава - в бъдещето - по-явно себе си от преди.
2
1
Анонимна
Анонимна
09.09.2013 21:02
Просто си свикнала да си заобиколена постоянно от хора, да излизаш. А сега след, като си си останала вкъщи си усетила самота. Не, е точни депресия, но можеш да си намериш нови приятели и пак да получаваш внимание.
1
0

Рейтинг

3.6
Общо 5 гласували
5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: