Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Как да обясня на гаджето си, че другият беше просто приятел за секс?

Как да обясня на гаджето си, че другият беше просто приятел за секс?

Как да обясня на гаджето си, че другият беше просто приятел за секс?
Здравейте,
Искам да споделя проблема си тук и ако може някой да ми даде съвет как да постъпя, ще съм благодарна.

Имам си сериозен приятел, с когото нещата вървят много добре, щастливи сме заедно и т. н. Веднъж бяхме си говорили за опита ни във връзките и в секса и аз му казах, че съм правила секс без обвързване с приятел преди 2 години, но около половин година преди да станем гаджета сме прекратили тези взаимоотношения. Сега сме само приятели и си говорим от време на време.

Та моят приятел се подразни от това и ме пита дали още си пиша с него, дали случайно няма някакви чувства все още между нас ( а ние никога не сме били гаджета), какво си говорим, иска да прочете разговорите ни. А в тях няма нищо нередно, защото аз съм си изяснила ситуацията с въпросният човек още преди да започне всичко, че ако някой от нас си намери партньор, нещата приключват и че всичко е да си правим кефа взаимно.

Просто не искам да прекратявам контактите си с този човек, защото той е най-умния човек, когото познавам, научавам много неща от него и ценя приятелството помежду ни. Още повече че имаме общи приятели, които са ни близки и на двамата.

Как да обясня всичко това на гаджето си?

Мая, 25г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Иво
Иво
01.11.2015 15:43
Кажи му на твоя човек, че няма право да те съди за нещо, което е било преди него. Ревнува, не ревнува, това е положението. За да ти задава такива въпроси, значи ти няма толкова доверие.
0
42
miglena
miglena
30.10.2015 17:00
Той никога няма да спре да ревнува от този човек. Ако не искаш да го лъжеш, защо не му споделиш всичко, както си е - че той ти е просто приятел, че го чувстваш като брат и че наистина го цениш като приятел. Може и да ги запознаеш - какво по-хубаво, ако си станат приятели.
0
2
Потребител#162543
Скъпа Мая,
Искреността е важна, аз също държа на нея, но това той няма как да го разбере и не можеш да очакваш това.
Дори и да спре да го показва, той ще ревнува от този човек и ще го изяжда отвътре. Ти не си направила нищо лошо, може би грешката е, че си го споделила.
Колкото и странен да ти е струва съвета ми, единственото, което ми се струва в момента подходящо е, да му погалиж мъжкото его. Егото е, което го води в ревността му. Просто , когато пак повдигне въпроса, умаловажи преживяването си с въпросния приятел, не само по смисъл, а и чисто физически и изтъкни преживяванията с него.
Не знам дали ще ти се стори адекватно, но вярвам, че докато галим мъжкото его, можем да контролираме ситуацията.
1
42

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: