Ezine.bg»Споделени Истории»Раздяла»Искам да се разделим, а той ме заплашва със самоубийство

Искам да се разделим, а той ме заплашва със самоубийство

Искам да се разделим, а той ме заплашва със самоубийство
Здравейте! Аз съм на 35г. от Пловдив. Моята история е много отчайваща. С мъжа ми сме заедно от 9 години имаме 6 годишно момиченце. Още след като забременях, той започна да се държи зле с мен. Не ми се иска да навлизам в подробности, защото историята е много дълга и тъжна.

Години наред той се държа с мен като с парцал, пълно пренебрежение, лъже, изневери и т. н. Аз си изгледах детето сама и в крайна сметка чувствата ми към него се превърнаха от любов в ненавист. Преди 2 години вече ставна очевадно и аз му признах, че не го обичам и искам да се разделим.

Тогава той първоначално беше готов да го направи но после осъзна грешките си и така се вкопчи в мен каза, че не може за живее без нас и ще се самоубие. Той е много силен и властен характер, но е с доста лабилна психика, човек който не може да преглътне гордостта си и да преживее загуба и точно затова е склонен да го направи. Просто не мога да ви опиша какви сцени и циркове разиграва и то пред детето.

То не бяха ножове, пушки (той е ловец и има законна пушка), гълтане на хапчета и т. н. Това продължава на приливи и отливи вече 2 години. Сам си вярва, че ние можем да бъдем щастливо семейство, но аз знам че това вече е невъзможно. Казва, че ме обича, но това е чувство за собственост и болна страст а не любов.

И това не е всичко. Малко след като родих разбрах, че майка му се занимава с магии. Лично тя ми го каза като ме заплаши, че можела да ми направи много лоши неща, но тя по принцип правила само за хубаво. Тогава като върнах лентата назад, разбрах че съм станала жертва на техните манипулации и на магия.

Когато се запознах с него и започнахме да излизаме аз виждах, че той не е за мен, че сме много различни и нищо няма да излезе от нашата връзка. Той много държеше да ме запознае с майка си и баща си, а аз не исках. Те живеят в едно далечно село. Един ден обаче под предлог че отиваме някъде другаде ме заведе при тях, защото пътя минавал оттам.

Уж случайно те се бяха подготвили като за сватба. Оттогава нещата тръгнаха по-добре между нас, а малко след това им отидохме на гости с приспиване и аз почувствах, че се влюбвам в него. Но тогава и през ум не ми е минавало, че такива неща съществуват, не вярвах на магии и подобни влияния. Години наред тази жена контролира живота ни, каквото не е казала това не е станало.

Сигурна съм че и в момента прави така, че той да не ме оставя и да е привързан към мен. През последните 2 години той започна да обръща много внимание на детето и двамата се привързаха много един към друг, което прави раздялата ни още по-трудна. Аз нямам родители и няма кой да ме защити.

И двамата починаха през последните години и това ги прави още по-смели да ме мачкат. В началото на тази година останах без работа. Преди един месец си намерих много добра работа, а той като разбра полудя. 2 седмици не ме остави да мигна. По цели нощи разправии, скандали, заплахи, обаждах се в полицията веднъж дори. Работодателите усетиха че нещо не е наред с мен и ме освободиха.

Сега той е много доволен. Мисли че няма да посмея да се разделя с него, но аз дори и при това положение съм готова, дори да остана без доходи все ще се справя някак. Докато съм с този човек и работа няма да мога да започна.

Понеже той е този, който трябва да се изнесе, защото апартамента е на мое име, въпреки че той и неговите роднини дадоха доста пари за него, той трябва да излезе на квартира и да живее сам, а той е човек който и една минута не може да остане сам с себе си, винаги трябва да има компания.

Затова си мисля, че е напълно способен да извърши самоубийство и това много ме плаши. Погребах двамата си родители, няма да понеса да погреба и него, а и не искам детето ми да остане без баща, ще е голяма травма за нея. Просто не знам какво да направя. Някои ме съветват да подам жалба в полицията да му отнемат оръжието, но аз мисля, че това само още повече ще го вбеси и не смея, поне в момента.

Ако някой може да ми помогне със съвет или да ме насочи към някой който разбира от магии. Бих искала да премахна влиянието което оказва майка му върху него чрез магиите си и ако мога да му повлияя по някакъв начин да осъзнае ситуацията, да се успокои и да ме остави да продължа живота си напред. Ходих при една две гледачки но те явно са шарлатанки, защото ми искат много пари, а извън града ми е трудно да ходя.

Склонна съм да опитам и сама да направя нещо, но не знам как. Имам чувството, че това което е правила тя през всичките години сега се връща към тях като наказание. В крайна сметка тази жена ще погуби собствения си син. Моля помогнете! Не искам да влизаме в криминалната хроника! Ужасно е!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (15)

Изпрати
NkX
NkX
23.07.2015 23:55
Еби го !
0
0
ани
ани
09.12.2014 14:17
Бягай далече момиче, няма да се самоубие, просто те манипулира! Все ще намериш някой , който може да ти помогне!
4
0
Бастет
Бастет
19.04.2014 22:46
Надявам се, че...и ти пожелавам сила и щастие.
Такъв човек може да погуби няколко поколения...
Малкото зло е за предпочитане пред по-голямото зло.
Не се оставяите да бъдете манипулирани. Научете се да се обичате.
1
0
zoi
zoi
02.10.2013 02:24
Няма да се самоубие, можеш да си сигурна и аз гледах този театър когато напусках моя бившия.Не че и аз не се страхувах, че ще го направи, но прецених че спокойствието на детето ми и нормалния живот са на първо място, в края на краищата всеки отговаря за себе си.Моя съвет е действай и живей спокойно мисли за себе си и за децата си.Успех ти желая!
11
0
Elena
Elena
20.09.2013 13:36
Благодаря ви мили хора за отзивите!Замислям се върху всеки от съветите ви!Борбата няма да е лека затова съм благодарна на всички които искат да ми помогнат!
2
0
ne pitai
ne pitai
19.09.2013 14:06
Здравей знам много подобни случаи с познати и в семейството.Разговаряй с съпруга си,кажи му че сам прави така че да го намразиш за това че те тормози..натяквай му го с такъв човек няма да има развитие,ще започне да прилага насилие след време..Подсигури си защита и го напусни.ще те търси и първо ще ти се моли,но не прощавай.след това като види че няма да се върнеш ще се опита да почерни живота ти и да ти отмъсти задето си го напуснала.Ситуацията ти е много делигатна,затова подготви нещата че накрая да излезеш хитрата и той да се съмосъжалява че е изгубил срахотна жена.УСПЕХ :*
0
0
пп
пп
19.09.2013 00:59
Много ми е мъчно за теб.Наистина. Не исках да пиша ,но просто не се сдържах.Аз съм само на 22 години. Но имах подобен случай и знам как се чувстваш. Опитвах всичко.Държах се добре,държах се зле. Не ставаше. Човека си имаше кризи и за най малкото нещо ми говореше че ще се самоубие и затрие и какво ли не. И се е заключвал в продължение на часове не съм знаела жив ли е умрял ли е.Какво става с него. И само повтаряше колко ме обичал. И един ден обърнах другата страна. Изманипулирах го. Разревах се,казах му че ако ме обича никога не ми причинявал тези неща.Инсценирах му една хубава нервна криза.Та чак в болницата ме заведе.Почнах и аз като него.Да говоря че не ми издържа психиката,че ще си посегна . И знаеш ли. Някак си не знам как подейства. Просто може би ме видя по слаба от него и това повдигна мъжкото му его.Стана по внимателен скандалите станаха по редки. А аз използвах възможността чрез манипулации пак ,да отдалеча от него. Държах се нормално не говорих нищо за раздяла но почнах от далеч. Да му разказвам колко свободна и щастлива съм се чувствала преди години. Че човек като е сам граби с шепи от живота.Рисувах му прекрасна картина на това колко е хубаво да си сам. И такива неща без да му намеквам за раздяла. Накарах го да повярва че ще се чувства едва ли не страхотно сам.Той сам да пожелае да се разделим.Колкото до магиите знам че ако вечер човек като спи до главата му се оставя в е една чашка счупено яйце.Ако на сутринта има нещо като паяжинки по него.Значи има магия. Желая ти успех и стискам палци.
1
0
Desislava
Desislava
19.09.2013 00:54
Съпругът ти ми прилича, от прочетеното описание, на типичният психопат. Психопатите са патологични лъжци и манипулатори. И ти си жертвата на тези манипулации. Това е психически тормоз! Този човек не мисля, че е способен на самоубийство, просто това е неговият изпитан начин да те държи в ръцете си. Едва ли си сама на целият свят. Все имаш някакви роднини, братовчеди, лели, чичовци.. Вземи си детето и се махни от него. Както до сега бял ден не си видяла и от тук нататък няма да видиш, с този! Не искаш детето да се разделя с баща си, а колко живота имаш ти? Кога ти ще бъдеш щастлива, кога ще живееш нормален живот? Не се оставяй да те тъпчат! Бъди силна! Вярвам, че ще вземеш правилното решение! Успех!
1
0
V
V
19.09.2013 00:28
Както казах в началото на писмото си не нога да дам съвет, а само мнение. Целта на нашите писания е да помогнем на жената да се справи със ситуацията и ако един специалист не може да помогне не трябва да търси вина в себе си. Това е само вариант, който предлагам. Ениколова трябва да прецени как да подходи, все пак аз гледам на нещата като външен човек. Имам приятелка която разреши проблемите си с агресивния си мъж именно с помощта на психолог /без хапчета/.
0
0
MIM
MIM
18.09.2013 17:02
Виж сега, съпругът ти е не е властен човек със лабилна психика, а просто си е психопат и слабак. Трябва да се разделиш с него, но имай предвид, че той няма да иска да се раздели с теб. Може да посегне на теб и на детето. А това, че апартаментът е на твое име въобще няма да го спре. Ако можеш да продадеш апартамента без той да разбере и да изчезнеш някъде в страната, където за започнеш наново живота си и откъдето да започнеш бракоразводно дело...успех!
0
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: