Ezine.bg»Споделени Истории»Раздяла»Искам да го преодолея и миналото да ме остави намира

Искам да го преодолея и миналото да ме остави намира

Искам да го преодолея и миналото да ме остави намира
Здравейте! Прочетох доста истории, преди да се реша да напиша своята. Реших се най-вече, заради позитивните коментари под историите и някои от наистина полезните съвети.

На 25 години съм. Животът е пред мен и мога да кажа, че съм щастлива по някакъв начин. Мъката ми започна преди 3 години, когато се разделих с човека до мен. Страхотен човек, но много труден мъж. Какво точно означава това ли ? Човек, с който може да говориш на всякакви теми, човек с поглед към изкуството и музиката, човек с впечатляващ вътрешен свят, различен от всичко, което ни заобикаля.

Любов от първата целувка. Но всичко започна с тайни срещи, които оставиха белези и по-късно, когато връзката ни вече беше "официална" и бяхме само двамата (по времето, когато се запонзахме и аз и той имахме дълги връзки зад нас, не бяхме сами) дадоха отражение. Това начало остави в нас чувство на съмнение и ревност.

Беше от онази лудата любов, в която се биете и се целувате едновременно. Тръгваш си - боли, останеш ли пак боли. Неговото семейство и приятелите му, така и не ме приеха. Бяха свикнали с момичето преди мен и аз просто никога не можах да я надмина. . . в техните очи. Той беше труден мъж, защото много ме ревнуваше, от всичко. Когато се прибирах в родния си град, винаги си тръгвах преждевременно, заради скандалите и телефонния тормоз.

В града, в който живеехме с него, нямах приятели, нямах социален или какъвто и да било друг живот, освен този с него. С времето ревността му премина в безразличие към мен, защото аз бях "послушна", но дори и така бях щастлива и лудо влюбена. В крайна сметка нещата стигнаха до там, че той ме остави, близките му победиха, а и неговото собствено его, което не му позволяваше да бъде с жена, заглеждана от непознати по улиците.

Всичко беше много мъчително за мен, загубих смисъл в започването на новият ден, но въпреки, че вътрешно бях "смазана"-продължих. Срещнах човек, с който съм в момента, но не минава и ден, в който да не мисля за Него. . . Просто за мен времето е спряло на онзи ден, в който си тръгнах (преди три години).

Почти всяка вечер го сънувам, изпълвам се с ужас, когато нещо дребно през деня ми донесе спомен, свързан с бившия ми. Знам, че това беше голямата ми любов, която просто си замина и трябва да съм щастлива от това, че поне я срещнах. Така де ! Никъде не е казано, че ще остарееш с голямата си любов. Той вече има детенце на няколко месеца. . .

Всички тези моменти - когато разбрах, че има нова жена, после че и е предложил брак, след това, че е бременна и на края, когато роди за мен бяха ужасно мъчителни, преживявах ги с дни! Когато видях снимката на бебето, все едно нож се заби в сърцето ми, много ми е мъчно, мъничето е страхотно-има неговите очи, но не мога да кажа, че се радвам за тях!

Искам това да приключи, искам да съм влюбена в човека до мен, както бях . . . но не съм! Въобще не искам да мисля за спомените, но те не ме питат, нямам контрол над това, което сънувам! Обичам и се чувствам сигурна с приятеля си, не искам друг мъж, не искам друга любов. . . Искам само миналото да ме остави на мира, за да мога да бъда щастлива по обикновенния начин. . .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
БОБ
БОБ
03.11.2013 18:46
хахаха......НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОСВОБОДИШ ВЪТРЕШНО ОТ ТОЗИ ЧОВЕК И ДА ИМАШ ДЕСЕТ ДЕЦА И ДСЕТ МЪЖЕ! МОГА ДА ТИ КАЖА ЛЕКАРСТВОТО!!! САМО АКО ГО ИСКАШ И ИМАШ ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ДА ГО РАЗБЕРЕШ И ОСЪЗНАЕШ!!!
2
1
ани
ани
05.10.2013 11:54
Аз пък бих те посъветвала в моментите когато си сама, да се оставяш на болката, за да я преживееш. Аз също много тежко преживях една една връзка, но когато разбрах че е подписал брак , това просто ме отрезви. Прекарах една много тежка нощ в сълзи и на сутринта се събудих нов човек. Не, това не е истинската ти любов. Истинската любов се бори , тя не оставя , не заменя,не убива душата ти. Всичко е в главата ти да знаеш, не е в сърцето ти. Истинската любов е споделена.
4
0
анонимен
анонимен
18.09.2013 11:39
Изживях нещо подобно като теб, но със сигурност беше истинската любов, защото беше взаимно. Разделихме се по други причини. Аз се омъжих и родих детенце, но в сърцето,сънищата ..... Търсих в съпруга си всичко, което беше ТОЙ, но уви не се получаваше. И аз като теб имах всичко друго, но постоянно ме преследваше миналото. След 18 години се случи така, че се отидох на мястото от където започна любовта ни и тогава разбрах, че е трябвало да осъзная, че всичко вече е минало. Преживях всичко наново, всяка стъпка, всяко движение, емоция и т.н. Времето лекува.
2
3
перфектния :П
перфектния :П
14.09.2013 23:52
веси айде да станем гаджета :П
0
3
Веси
Веси
14.09.2013 19:24
Научи се да живееш спокойно,научи се сама! Аз също като теб се мъча с много подобна ситуация.Но живота продължава :) И ние трябва да продължим,нали? Голямата и истинска любов не е нещо,което всички срещат,радвай се че си я срещнала,скрий всички хубави спомени вътре в себе си,и си дай шанс да бъдеш щастлива.:) От сърце ти желая това!
3
0
L
L
14.09.2013 18:41
Коментарът преди моя, много ми харесва, страхотен съвет! Може да добавя това - спри контакт с него по всякакъв начин. В началото е трудно, все тръгваш да набираш номера му или да му пишеш смс или съобщение в някаква социална мрежа. За жалост единственият начин е да го изтриеш от живота си. Изтрий му телефонния номер и го блокирай в социалните мрежи, че да не можете да виждате какво се случва с вас. От написаното предполагам, че нямате общи приятели, но ако имате, помоли ги да не ти го споменават. Изхвърли всички спомени, които имаш от него - картички, дрехи, снимки, цветя, спомени... Ако не можеш да ги изхвърлиш, поне ги скрий някъде, където пипаш много рядко. Така се забравя. Трудно е, но само в началото.
Ако си ангажираш ежедневието с достатъчно неща, няма да се усетиш как ще спреш да мислиш за него. За жалост, това не означава, че ще спреш да го обичаш, но поне няма да си го напомняш.
3
0
ЕМ
ЕМ
14.09.2013 17:50
Преди години имаше човек когото много обичах, но за съжаление нещата не се получиха. И много време след това ме държа. Но срещнах друг човек, също като теб, в началото обаче я нямаше тази бурна любов и въобще не знаех дали искам да влизам в тази връзка, но все пак реших да пробвам. Също мислех почти всеки ден за т.нар. голяма любов. Не можех да преодолея това нещо, имах чувството за нещо недовършено, нещо неизказано, мислех, че не може да приключат така работите. Но през време на новата си връзка усетих как постепенно спомените започват да избледняват и след около година и половина напълно изчезнаха. И всичко наистина си дойде на мястото, нямаше го това мъчителното да се чудя какво прави или къде е и т.н. Просто трябва да занимаваш мозъка си с неща, които ти харесват, да си създадеш много социални контакти (казваш, че в този град където сте живели си нямала приятели). Едно много добро нещо са танците. Примерно ако си от по-голям град където има салса клуб например, запиши се, хем ще поразтовариш малко или на народни танци, ако не ти харесва салсата, ходи да спортуваш, не се затваряй много, много в къщи, излизай сред природата. Може да навиеш и сегашния си приятел, да бъдете примерно двойка на танците. Чети книги, абе въобще занимавай се с неща, които наистина харесваш, може да помогне.

Успех!
3
0
Антония Р.
Антония Р.
13.09.2013 18:01
Понякога е много трудно да загърбиш, този който обичаш. Моят съвет е да потърсиш професионална помощ, за да може да продължиш живота си без товар от миналото. Едва ли, някой непрофесионалист може да ти сподели ефективен трик, с който да забравиш голямата си любов.
2
0
Разтърсен
Разтърсен
15.12.2013 01:11
Не си хаби парите и времето,за "професионалистите". Всичко казано в по-горните коментари е достатъчно за да забравиш. Обърни внимание на човека, които е до теб, така няма да хабиш време да мислиш за миналото. Миналото не се връща, човек си създава настоящето сега и сам. В миналото има само спомени и малко снимки. След като се разделиш с тях, спомените избледняват и се рамиват. Всички сме минали през подобни "разтърсващи любови" но са много рядко хората, които са били единствено и само с един човек през целия си живот. Живей сега и с настоящето, можеше и да го нямаш(настоящето и човека до теб), нали?
0
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: