Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Признах ѝ чувствата си и не разчитам знаците, които ми дава

Признах ѝ чувствата си и не разчитам знаците, които ми дава

Признах ѝ чувствата си и не разчитам знаците, които ми дава
Здравейте. Имам един проблем и ми трябва съвет, безпристрастен и обективен. Ето и моята история.

Влюбих се в колежка като хлапак на 15 г. Тя е по-голяма от мен и е необвързана. Всеки ден пътувахме заедно за работа и от работа на прибиране, и през това време сме си споделяли и разговаряли за нормалните житейски битовизми.

Един ден се усетих, че постоянно мисля за нея, че когато мисля за нея се усмихвам неусетно, а когато съм с нея мрачното ежедневие не е толкова мрачно. Както казах като 15 годишен хлапак.

И така няколко месеца докато един ден не реших че можеби трябва да и кажа какво чувствам. И така срам не срам признах и чувствата си. Тя бе малко изненадана и развълнувана и притеснена, може би.

Получих много елегантен и добре аргументиран отказ. От тогава между нас има известна дистанция с моменти на приливи и отливи. Има моменти когато всичко е наред, и е видимо че и е приятно с мен. Но също така понякога стои на страни, въпреки че не сме сами а с други колеги. В такива случаи се чувствам объркан и виновен за нещо, което не съм направил.

Никога не съм говорил с никой за чувствата си към нея освен с нея, не съм я коментирал, обиждал или нещо от сорта. Не разбирам тя сърдили ми се, отбягвали ме, притеснявам ли я, или и тя има чувства към мен и това я притеснява. Уверявам ви не съм натрапник и досадник.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
Ралица
Ралица
17.08.2014 02:59
ем ясно е че не изпитва същото към теб и те отбягва,а след като ти е отказала е повече от ясно.колеги сте,нормално е да сте близо един до друг но на нея и не неудобно да бъде близо до теб.не си направил нищо лошо,но е мн гадно.на мен се случи същото като на нея-момче,което не харесвам ми се разкри без да каже дали иска да сме заедно или не,а просто че ме обича.аз не,няма как да обичам някой на 17 :дд и така.абе остави я на мира и се опитай да я забравиш,явно няма да се получи
0
0
Lu Petrova
Lu Petrova
28.09.2013 12:32
Моят съвет е да опиташ да поговориш пак с нея, за да се изясни това положение, което със сигурност не е приятно и за двама ви. Това няма да е досаждане и натрапване от твоя страна. Зрели и разумни хора сте все пак а и така ще си наясно с нейното отношение. Ако пак усетиш, че тя няма интерес, удачно е да преглътнеш интереса си към нея в името на добрите ви отношения като колеги и да я увериш, че всичко е наред и приемаш това, като я молиш да забравите предишния ви разговор. Усмихвай се и остави впечатлението, че ти е преминало. А и ако се държиш като наранен и пренебрегнат, това няма да подобри нещата. Ако няма взаимност, няма и смисъл. Така мисля... и успех! :)
2
0
МК
МК
25.09.2013 09:27
Да, притеснява я нещо. Притеснява я, че не си ти по-възрастен от нея и не си й шеф. Ако твоята заплата беше по-висока от нейната, нищо нямаше да я притеснява.
1
0
portokalka.baby
portokalka.baby
25.09.2013 08:07
Според мен има някакви чувства към теб но може би е объркана или и трябва време.. Опитай се да говориш с нея така ще разбереш дали има смисъл да продължаваш да се бориш и да тайш надежди или да се откажеш.. Успех! :)
1
0

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: