ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Моля ви за помощ! Когато уча, не запомням нищо!

Моля ви за помощ! Когато уча, не запомням нищо!

Моля ви за помощ! Когато уча, не запомням нищо!
Здравейте на всички! Казвам се Димитър. Пиша от профила на моя приятелка. Имам проблем. Много съм зле в оценките. Разбира се, има огромна доза мързел в мен, но когато реша да се мобилизирам и да уча не мога да запомня нищо. Като ги науча долу-горе нещата, на училище все едно никога не съм отварял учебник. Забравям АБСОЛЮТНО всичко! Не мога да изкарам повече от 4! Все 2, 3, 4 Масово 3-ки.

Осъзнавам, че не може да се продължава така, но не мога. Мързелив съм и то много, не оспорвам. Но просто не мога да разбирам и помня нищо ! Като цялостно съм най-умен в класа , но съм най-незнаещия.

Срам ме е да погледна някой в очите. Не съм прост, но не знам какво да правя. Моля не започвайте да нападате! Търся помощ! На дъното съм! Не искам да викат родителите ми и накрая да ме изхвърлят! НЕ МОЖЕ ТАКА ! ПОМОЩ!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (31)

Изпрати
Konstantin Cherkezov
Konstantin Cherkezov
29.05.2018 18:24
Оооохххх и на мен не ми е лека! Суоер ми е трудно! Уча около час и половина за един предмет и след това го забравям! Всеки божи ден се тормозя! Направо ми идва да се хвърля от горния етаж честно. Лично преди бях с хубави резултати, защото живяхме в друга къща и си оставях телефона при леля, също излизах повече навънка, четях повече и не си мислех само за глупости. Ако не беше телефона щях да съм първи във випуска.....
2
0
Меги
Меги
11.02.2016 23:35
е някои толкоз си могат - открий твоята специалност, в която ще ти е интересно и лесно
2
7
goshko 1
goshko 1
12.12.2015 16:25
koncentrirai se tova e
2
9
Като теб
Като теб
04.12.2015 15:48
Не слушай тъпите коментари на злобните по-долу. Аз от малка имам този проблем и изживях ужасни години на самоунижение и подценяване. Ако тогава имах сегашния опит и познания, за това как работи мозъка ми, нещата в детството ми и пубертета щяха да бъдат съвсем различни. Сега съм на 40, но чак преди десетина години чух за дислекцията, която мисля, че е причината. През всичките тези години ми беше много трудно да разбера какъв е този парадокс, както си мислех тогава, и всеки ден беше ад за мен в училище - имаше моменти, когато единствено за откривах логиката в това, което учим и в следващия миг, когато не можех да запомня нещо, което беше елементарно за останалите. Изкарвах отлични оценки по математика без да се подготвям предварително (само прочитах формулите преди контролно или изпит), а по други предмети трябваше да уча здраво, за да се представя добре. Работата е там, че трябва да намериш твоя метод да запомняш нещата. Аз лично не мога просто да прочета няколко пъти текста и да го запомня, поне преди беше така. Трябваше да чета абзац по абзац. На всеки абзац се спирах и се опитвах да си го разкажа наум, като открия логиката в него. След това минавах на следващия: прочитам, анализирам, повтарям. и така докато приключа с текста. След това прочитам отново целия текст без да спирам по абзаци и успявах да си го преразкажа почти без проблем. Опитай! Може това да се окаже и твоя метод! Аз завърших висше образование и работя по специалността си. Когато има интересен казус колегите се консултират с мен, защото съм се научила да мисля. Навремето нямаше тестове за интелигентност, но когато излязоха на мода, моите резултати бяха доста по-високи от тези на много колеги от университета. Не се отчайвай. Анализирай мозъка си и начина по който функционира и ще успееш!
16
0
ГадинНуЧестин
ГадинНуЧестин
10.11.2015 09:56
Тъп си баце ко да се прави приеми че цел живот ша месиш песък/цимент и водка/бира
5
31
Андриана
Андриана
19.03.2016 13:49
Не е тъп той а ти след като пишеш такива коментари.
28
0
Сиса
Сиса
17.09.2015 20:52
тогаз не си губи времето - внимавай в час и се стреми да запомняш
1
5
rositsa miteva
rositsa miteva
29.08.2015 20:49
zavisi bab kakva sreda jiveew,ako si zaobikolen ot mnogo xora u tova mnogo pre4i ,a edna spokouna staja pomaga bez telefon u televizor u na kakva tema trjabva da y4iw si pod4ertavaw nau bajnite newta az taka si bzex uzpita po xoandski ezik u wjoforska kniwka
3
1
Звиран
Звиран
04.08.2016 10:40
Малее, ти много си пила, ма! Ебаси майката
0
3
Владимир
Владимир
16.04.2015 22:45
Запиши се на Йога и започни упражнения за концентрация.Ако имаш въпроси ми пиши на скайп vladimir.dimitrov65
2
0
Нана
Нана
08.04.2015 19:33
Откак свят светува има само един начин да научиш нещо - като учиш. Вярно е, че хората имат различна памет и способност да помнят, но винаги трябва да се учи. Не напразно хората са казали, че не става да ти го налеят в главата, трябва да положиш усилия, и тогава постепенно започваш да запомняш по-бързо. Както не те мързи да се храниш и да се грижиш за физическите си потребности, така трябва да развиваш и ума си. Успех.
1
1
майка
майка
02.09.2014 19:10
Направих си труда да прочета коментарите. Те са от хора,които не са се сблъсквали с проблема. Моят син на тест за интелигентност има много по-висок от средния коефициент. В училище не се справяше добре.В 12 клас си направи сам"система"за по-лесно учене и сега е студент.Направи си тест за дислекция и се успокой,ако това е проблема. Това не е болест,а просто мозъкът приема информация по различен начин. Често и учителите не са наясно с такъв тип проблеми и заклеймяват с "мързелив" и "глупав". Вместо да се мислиш за такъв и да се комплексираш-разбери причината. Направил си първата крачка,като си го осъзнал.
6
0

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: