Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Приятелката ми ме обижда и ми влияе зле

Приятелката ми ме обижда и ми влияе зле

Приятелката ми ме обижда и ми влияе зле
Здравейте Искам да споделя историята си защото наистина много ме мъчи и все още ме боли от случилото се.
Тази година съм 9 клас и в класа си имам момиче , с което се сприятелихме 8 клас . . от тогава я имах за добра приятелка . . споделяли сме си много , преживяли сме много макар и за малко време.

Но най-важното е - ПОМАГАЛА СЪМ Й МНОГО! , макар да не заслужава.
И така преди седмица може би отново бях до нея , когато никой друг не беше и преди няколко дни се случи нещо много интересно. В нейния фейсбук имаше статус, който в последствие разбрах, че се отнася за мен и също така, който гласеше нещо от вида на " Мърша!

Забрави от къде тръгна и коя беше и вече голямата работа " имаше и реплики като "мама й да . . . . . . . " и така.
Като разбрах, че става дума за мен, въпреки че изобщо не го очаквах, защото нямаше причина за тези изказвания, аз я блокирах директно и приятелят ми й писа. Всичко това се случи вечерта към 8-9 и до 12 имах над 10 смс-а от нея, в които ми се извинява. И понеже съм много мекошава, а това е една моя лоша страна, аз й простих.

Не мога да повярвам, че го направих. И сега направо не мога да я трая, имам чувството, че всеки момент ще й забия някой шамар и ще я трупясам ;д

Плюс това момичето ми влияе много зле. . . заради нея закъснявам, не влизам в часовете и ме наказват. Моля ви имам нужда от съвет - какво да правя ? Как да се отдалеча от нея ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (14)

Изпрати
Stela
Stela
26.10.2013 17:13
Отговорът на Соларис е единственият смислен отговор по темата и напълно съм съгласна с нея. Мислех да ти напиша същото, но тя, така или иначе, вече го е сторила. Осмисли първо своето поведение и думи и след това се опитай да бъдеш мъдра и добра.
1
1
qni
qni
13.10.2013 23:18
Просто идва момента в който тя ще нужда отново от теб, тогава ти и тегли едни благословий и я прати къде тя тебе.
1
1
Аз
Аз
12.10.2013 22:27
Ами простичко е-игнорираш я и толкова.Не виждам какъв е проблема-това не може да ти е приятелка.
0
0
V
V
12.10.2013 20:32
Първо, няма такова нещо като "еди-кой си ми влияе зле, помощ." Ти глава на раменете имаш ли или нямаш ? Никой не може да те накара насила да закъсняваш, ако сама не го искаш. Второ, не си простила, защото си "мекушава" (да, така се пише!), а защото си страхлива и слабохарактерна, и явно без чувство за собствено достойнство. Трето, как може да става дума за прошка, при положение, че тайно я мразиш (дори си толкова лицемерна, че не смееш да го покажеш открито...) Прошката не е нещо, което се случва само на думи, за прошка може да става дума само когато е искрена и идва от сърце. Защо държиш да се покажеш колко си и помагала, макар че "не заслужавала" ? Хората са казали, направи добро, пък го хвърли в морето. За мен ти си един дребнав и двуличен човек и вероятно напълно си си заслужила нейното отношение, макар че е трябвало просто да те отреже веднъж завинаги, вместо да се принизява да те обижда.
6
3
Съпричастна
Съпричастна
11.10.2013 02:28
Първо трябва да знеш ,че в гимназията поне до 11 клас нещата много ще се променят относно приятелите и заформящите се групички.Просто и обясни ,че не желаеш да сте си толкова близки.Имах една "приятелка" от която трудно се отървах.Тази не ме оставяше на мира ,само разиграваше някакви драми ,само и само да и обърна някакво внимание.Имаше едно момче което си беше въобразила ,че харесва обаче той не знаеше и беше я разпитвал за мен и беше и говорил ,че съм различна и т.н. това я беше ядосало и започна постоянно да ме обижда от рода ти си к*а ,у*ца и какво ли още не.Беше се опитала да сваля едно момче което ми беше симпатично.А преди тази случка постоянно съм я прикривала за много неща и съм я защитава и съм и помагала.По късно и аз като теб и бях простила след молби, ревове и дори майка и беше говорила с мен и ходех да я спасявам само,но в един даден момент благодарение на човека до мен успях да се откъсна.Той много ми помогна и ме защити.Но това стана в по горни класове.Мога само да ти пожелая много търпение и напълно те разбирам как се чувстваш.Само дето аз бях така от трети клас и чак го гимназията.Недей да търпиш и да загазваш заради нея!
1
0
Вероника
Вероника
10.10.2013 13:57
Събирай си нараненото его и се махай ...същата съм но един ден избухнах сега хората имат уважение към мен !
0
0
Pixie
Pixie
09.10.2013 20:28
”Цената – както обичам да я наричам – е следната:
когато човек се осмели да каже “НЕ”,
започва да открива непознати страни у приятелите си –
тила, гърба и всички онези части,
които се виждат когато другият си отива.”-

“Приказки за размисъл”, Хорхе Букай
0
0
Р.Т
Р.Т
09.10.2013 20:10
Напълно съм съгласна с коментара на инката. :)
0
0
Инчето
Инчето
09.10.2013 20:08
Няма уж добри отношения...в момента сте така ,защото вероятно пак си необходима на госпожицата за да те използва пак за нещо.Направи си екперимент-помоли я да направи нещо за теб и тогава ще разбереш що за стока е това момиче,но по начина по който си позволява да те обижда и да ти говори ми изглежда доста елементарна и глупава,а такива хора не могат обикновенно да се прикриват и простотията им лъсва веднага:)
0
0
Р.Т
Р.Т
09.10.2013 20:05
Момиче стегни се! Какво означава не знам как ? Казваш и направо каквото мислиш .. какво значи УЖ сме в добри отношения ? Глупости са това просто и казваш какво мислиш приятелството не е за да се използвате или да сте УЖ в добри отношения стегни се и не отлагай излишно тези неща! :)
0
0

Рейтинг

3.2
Общо гласували: 5
51
41
31
22
10
Дай твоята оценка: