Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Приятелката ми ми влияе зле

Приятелката ми ми влияе зле

Приятелката ми ми влияе зле
Имам една приятелка, която е с около година по - малка от мен, от класа ми е. Тя се държи много лошо с мен. Кара ме да закъснявам за час, да бягам от училище (не съм го правила) и когато и откажа, тя започва да ми се дръвчи и отива при врага ми за да ме дразни, на пук.

А и може би, защото момичето, при което отива, бяга от час, пуши, пие, псува, изкарва двойки и т.н.След това аз трябва да се извинявам на така наречената ми приятелка, за да ми прости, че съм и отказала.

И така много често. Имаше период, в който всеки ден се случваше по няколко пъти.Тя вече е вършила геройства с оная, дето не се понасяме.Примерно, бягали са от училище, правили са номера на класната, закъснявали са умишлено, запивали са се и т.н.

Така веднъж тази моя "приятелка" ме накара да говоря с момчето, което харесва и даже не му знае името...Аз трябвало да го питам как се казва и т.н. пред всички останали на двора (което е ужасно срамно) аз вече със страх и отказах и се надявах да ме разбере, но тя, както винаги, не ме разбра.

Издава ми тайните, когато и кажа нещо и ме наранява жестоко. Играе си с чувствата ми. Аз като я помолих да дойде с мен на партито на момчето, което харесвам, тя отказа и каза на всички за тайната ми любов. Много други неща ми е правила.

Моля ви, кажете ми как да постъпя.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (12)

Изпрати
:)
:)
05.11.2013 10:07
Мило момиче това не ти е приятелка .Зарязвай я и не се занимавай с нея.
Ще си намериш друга истинска приятелка.
3
0
P_P_P_p
P_P_P_p
27.09.2013 21:11
И аз си имах такава приятелка не ме караше да бягам или нещо друго но постоянно ме вкарваше в бела е че кат ми кажеше нещо и аз не го направя казваше всяка моя тайна но с времето се отдръпнах пък и аз отидох в др даскало
1
0
йо йо
йо йо
23.09.2013 07:32
И наричаш това момиче ''приятелка''?! Отдръпни се от нея не се занимавай по никакъв повод с нея и ще видиш как всичко ще се оправи. Просто стой на страна от хора като нея ;) Успех!
2
0
Джулия
Джулия
23.09.2013 07:23
само бой оправя такива к**вички кат нея ;) кажи на техните или на вашите...или я удари някъде и вече няма да те закача ;)
1
1
ева
ева
07.09.2013 20:42
милата :( и аз съм в подобна ситуация но се измъкнах...как? почни да се държиш като нея ;) разкривай и тайните,наранявай я...да знам че това може да не ти е по силите но това е единственият начин... а и .... ЗАЩО ХОДИШ С НЕЯ ПО ДЯВОЛИТЕ ;О
1
0
Justme
Justme
03.09.2013 20:47
Разбирам те напълно,защото имам подобен проблем.Преди години бях на твоето място с разликата,че имах две "приятелки". От 1-ви до 7-ми клас ги търпях- унижаваха ме, говореха зад гърба ми, а аз дори се бях сбила с едно момиче заради едната от тях.. Глупаво,нали? В 7-ми клас съдбата се намеси- аз се преместих в друго училище, а те дали заради завист,дали защото вече няма да съм им роб, ме обиждаха и се скарахме. От тогава- вече 4 години не си говорим и повярвай ми- чувствам се страхотно.
Съветът ми е следния: спри да говориш с нея, ако имаш нужда да споделиш с някой споделяй с нас или с някой друг, но само не и с нея. Тя ще загуби много,а ти ще си много по-добре без нея.. Ако продължаваш да контактуваш с нея ще започнеш да вървиш по нейните стъпки , а ти не искаш това, нали?
Пожелавам ти успех. :)
1
0
аз
аз
03.09.2013 20:04
според мен е най-добре да се отървеш по-скоро от тази твоя приятелка ... само проблеми ще ти докара и аз имах таква обацхе я оставих да си живее живота и аз моя. Таке е най-добре! повятваи;)
1
0
Giovanita
Giovanita
29.08.2013 16:31
Мила,рядко пиша коментари,но в случая ще си позволя,защото в ученическите си години и аз имах подобна "приятелка" и също като теб се стараех да й угаждам и да й ходя по акъла,което е страшно глупаво.Като начало ще ти кажа,че да наричаш това момиче "приятелка"е абсолютно погрешно,защото тя в никакъв случай не ти е такава!Освен това не е добре за теб да правиш неща,които не искаш,а и чак да се чувстваш виновна за това,по този начин показваш себе си като човек без собствено мнение.Не е нужно да правиш нещо,което не смяташ за редно само за да се харесаш на човек,когото ти самата не харесваш и когото те наранява дори!Живей собствения си живот,прави това,което сама искаш и което смяташ за редно,бъди себе си и тогава ще имаш истинска приятелка,я която интересите ви ще бъдат еднакви и ще те харесва заради това,което си ти самата.А с въпросното момиче ти препоръчвам да прекратиш всякакви контакти и да не се дразниш от факта,че отива при "врага ти",остави ги да пропадат заедно и спри да споделяш с нея лични неща,които да разпространява след това.Аз доста късно осъзнах,че това е правилното поедение и ми отне време да спра да се дразня от курвенски номера,изстрадах доста и аз от такава "приятелка",така че колкото по-скоро й покажеш,че не си зависима от нея-толкова по-добре за теб! :) Малко се поулях...!
1
0
sarina
sarina
17.11.2012 13:42
Според мен я зарежи изцяло. Не мисли за нея даже като за твоя съученичка .. все едно я няма и никога не си я познавала .. това е съвет от мен и то най най най-искрен преживяла съм нещо подобно .. отърви се докато е време
0
0
ки
ки
01.02.2012 19:45
ами не прави нищо с нея
0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: