Приятелят ми и баща му не се разбират

Приятелят ми и баща му не се разбират
Здравейте,

Бих искала да споделя моята история .
И тя е живея със едно момче със което се обичаме много и разбираме но баща му постоянно го натоварва смисъл натоварва вместо да говори по оптимистически начин нещата за него всичко е лошо всяко нещо го представя по песимизъм.

Баща му живее сам разведен има само един син и няма на кого да се оплаче та на него му излива всичко за което той е ядосан. Постоянно му казва какво да прави все едно той е още непълнолетен лошото че има само едно дете и всичката тежест пада върху гаджето ми. Гаджето ми винаги когато говорят по телефона много се карат защото баща му не дава той да се изкаже а само баща му знае как стоят нещата в живота защото бил живял повече от него. Не иска гаджето ми да прави никакви грешки иска да му ги предотврати със многото му примери . Хората не казват ли че от грешките човек се учи да живее ако не прави грешки той няма да знае другият път дали е правилно нещото или не е.

Аз много искам те да се разбират правя каквото ми е по силите но всичко без успех. Гаджето ми не иска да остави баща си иска да поддържа връзка със него но нещо не става не може да каже на баща си не говори лоши неща защото ми всяват напрежение вече от тези напрегнати разговори на гаджето ми не издържа психиката става му зле от напрегнати разговори има и други признаци който навеждат на мисълта че има паническо разстройство това е болест която не трябва да има напрежение във живота му за да се излекува .
Ще чакам вашите коментари. [Още подобни истории тук]

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

shukran
shukran
14.02.2014 09:23
ох ,мила моя аз съм в абсолтно същата ситоация с тази разлика че ние сме и от различни религии.и аз мисля така,това че сме заедно не им дава право на майкаму и сестра му да ме игнорират.при условие че аз игнорирах мойте близки за нас.но оня ден стана нещо което ме вкупа в гърлото.моята история също е побликувана тук.
0
1
Деница
Деница
18.01.2014 14:57
"Със" се пише,когато следващата дума започва със "з" или "с"
1
1
Елияна
Елияна
15.01.2014 08:12
Вижте сега ако момчето слуша баща си и отделно и момичето му опява, той ще е между чука и наковалнята, разбира се че щом е избрал това момиче трябва да се допитва до нея и заедно да взимат решения за живота си. Много е сложна според мен тази ситуация и отделно деликатна. Родителите трябва да се уважават, безспорно те са ни дали живот и са ни направили хора, но това не означава, че трябва да ги допускаме да се месят в нашите си семейства. Щом си поел крачка да съжителстваш с някого, значи си достатъчно голям да премисляш и да вземаш решения сам.
0
0
ihtianderrr
ihtianderrr
14.01.2014 17:07
До Але
А ти къде прочете "да загърби роднините си"???
Писал съм "Това не е пречка да не уважава и да не зачита баща си."
Но при противоречие между двете, трябва да избира своето си семейство, а не това на баща си
0
0
ihtianderrr
ihtianderrr
14.01.2014 15:48
"от грешките човек се учи да живее "
Да, човек се учи от грешките си, но умния се учи от грешките на другите.
Разбира се съвсем отделен е въпроса с баща му. Но това си е негов въпрос.
За теб е важно да знаеш с какви хора не става семейство:
- с ревнив човек;
- с човек който не може да се отдели от семейството в което е израстнал.
Няма как човек да има две семейства. Трябва да избере, това с баща си или това с теб. Двете едновременно не мога да съществуват.
Това не е пречка да не уважава и да не зачита баща си.
Но във вашето "семейство" трябва да има само ваши решения
0
0
Але
Але
14.01.2014 16:46
Това беше най-голямата глупост която съм чела. Значи всеки който създава ново семейство като се жени трябва да загърби всички роднини? Направо ме разби... Напротив - новия човек бива приеман като част от вече съществуващото семейство, ако едните или другите неискат да приемат този факт тогава те нестават.

Относно ситуацията - едва ли можеш да направиш нещо по въпроса това са си техни отношения и ти само можеш да дадеш съвет.
0
0