ezine.bg»Споделени Истории»Родители»Защо баща ми е толкова деспотичен човек

Защо баща ми е толкова деспотичен човек

Защо баща ми е толкова деспотичен човек
Реших да споделя моята история накратко. Аз съм на 28 год., имам прекрасна майка, сестра и прекрасен мъж до себе си. Проблема е в баща ми. Той е много властна личност-винаги той знае всичко, Когато се опитам да споря с него винги крещи и заплашва. Най-много ме боли и си трая заради мама. Баща ми постоянно я обижда, унижава и тормози. Каквото и да стане той винаги обвинява майка. Тя скоро разболя и мислех че този човек "баща ми" ще се промени поне малко но уви-не се случи.

Каквото и да решим да правим с сестра ми- да ходим някъде например се започва великото мрънкане - какво ще правим там, какво ще видим, защо ще ходим и т. н. Винаги си мълча заради майка, защото после тя е виновна и тя поема всичкото това мрънкане. Не знам мисля скоро да се омъжа, но постоянно мисля за мама и как ще е тя.

Защо баща ми е толкова деспотичен човек? ? ? Защо не приеме че със сестра ми сме пораснали и че е време да ни остави да живеем нашия живот? ? ? Почуствах се по-добре след като споделих

Коментари (13)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
31.07.2019 09:30
СПОКОЙНО.... Баща на 90 ... моите години 55... Нищо не се променя, Деспотизма идва от невежество на култура, така мисля, защото след побой с брадва, когато беше на 83, пак не можеш да оставиш, казваш си възрастен, отпаднал НО не се променя нравът и отношението... Коренът на злото като се е вселил, майка ми болнаот алцхаймер болеста на збравата , той все още се оправя сам Но господството и егото му са все същите. Далече бъдете далече и не споделяйте НИЩО, всичко, което споделите хубаво или лошо, ще бъде ''обработено'' по негов начин и винаги ще бъде ''удър'' срещу вас! При болеса Алцхаймер чуствата не се променят и майка ми, винаги когато го види изпада в криза въпреки, че не го познава, но подсъзнанието и диктува, че човека лош. Пред хората разбира се е винаги авторитетен и с нищо неиздаващ непоправимия си зъл характер...
0
0
буба
буба
23.01.2016 22:28
Знам как е.Днес и моят баща откачи.Сестра ми отиде на почивка за една нощ.Този ден е като година.У дома беше страшто- обвинения че не се допитваме с него, че като искаме така да живеем да се махаме е и да забравим затях.За него не ми пука, ако ще да се гътне, но за майка ми ще преживея всичко, дори и да се униижавам пред него.Имаше и дрыги думи ама няма как да ги напиша.Така е от 25г.Вече мисля за самооубиство!
0
0
Звиран
Звиран
15.01.2016 23:21
Ти с баща си ли живееш? На 28 години момиче, не може да е още с родителите си. Ако не си с тях, просто не го виждай толкова често и е решен проблема. Някой хора са големи идиоти.
0
0
страдаща
страдаща
23.03.2015 20:00
Моят пак онзи ден ме съсипа запореден път психически.Бях на рожден ден на приятелка.Излязох към 18.00 часа.В 12.00 реших да си ходя.По пътя майка ми званна да се прибирам.Когато се прибрах той ме чакаше.Накара ме даседна донего и в продължение на 30 минути ме унижаваше психически-как ли не ме нарече.Нямам сили вече да се боря.Така е от 20 гдини.Аз съм на 31.Грях или не искам да ....Това не е живот
0
1
Теди
Теди
17.02.2015 12:26
Стягате багажа ти, сестра ти и майка ти и се изнасяте! Гледате да не оставате само трите,а да има и някой друг с вас, ако се опита да ви посегне, отивате в полицията най-малкото ограничителна заповед, ако и тя не помогне съд.Да го видим като плати толкова много нарушения какво ще прави!Но задължително да имате някой до себе си, твой приятел или някой, който ако баща ти тръгне да оказва физическа сила над вас, да може да се оправи с него!Тръгвайте си колкото можете по-бързо, той няма да се промени!
0
0
бубс
бубс
30.12.2014 00:01
Нека ти кажа и моята гледна точка.
Мъж съм, 35+, с подобен баща.
По принцип мъжете са деспотични поради 2 причини - или са получавали твърде много любов от майките си или твърде малко любов.
Първия тип са майчини синчета, те са много трудни и опасни. С тях трябва хем да им влезеш под кожата като си нежна, но и трябва да си твърда, за да те чуят!

Втория тип са по лесни - те са жестоки защото не са обичани. Когато си добра с тях и ги обичаш, те са ти като пластелин в ръцете.

Та аз ти препоръчвам следното:
Първо - трябва винаги да си мила с баща си! Мила и женствена...всеки мъж омеква пред женствеността, ВСЕКИ!
Второ - ако баща ти не се промени и е така твърд, то значи е от първия тип и тогава трябва да се научиш да си и ти твърда, но това е по трудно и може би някоя жена трябва да те съветва.
0
0
фантанжело
фантанжело
17.04.2014 11:00
Хората след 10-12 год. възраст не се променят, но както показва коментарът на Фф'ред, реагират различно в различни ситуация. Ако искаш да реагира различно трябва да го поставиш в различна ситуация. Да се омъжиш е промяна в ситуацията, но има и много други варианти. Успех.
0
0
dtsg
dtsg
10.04.2014 20:30
Няма как да стане.Той заплашва в обратната посока-ако майка ми си тръгне ще я намер и ще я преби и .....
Някои хора са твратителни порождение и никога нериха се променили
0
1
Фф'реД
Фф'реД
09.04.2014 17:13
Баща ми бе същият. И той е горе-долу на възрастта на твоят. И така един ден, толкова много ме ядоса с това, че все заплашваше, че ще си тръгне и ще ни остави, че аз просто избеснях и казах на мама да извади едни пликове и да му събираме нещата и да се маха. Явно това го стресна, защото от тогава се кротна. Другото, което е, че това мрънкане е типично за критическата. Ама абсолютно същият е и моя баща. Просто не си го слагайте на сърце и обръщайте всичко на майтап. А относно майка ти - ако на нея това не и харесва - да го напусне. Да, грубо казано е, но съм сигурна, че е имала моменти, в които и се е искало да избяга. Макар, да знам, че поколенитето на родителите ни е много търпеливо и мисля, че всичко ще се оправи. Просто не си го слагайте със сестра ти на сърце и не му се връзвайте. Поздрави.
0
0
dtsg
dtsg
05.04.2014 13:23
Няма никога да се промени.Той е на 60г..Мисля да му кажа всичко право в очите,но пак майка ми ще е виновна.Лошото е че човек неизбира сам родителите си.
0
0
Razlichna
Razlichna
06.04.2014 01:10
За да научи определени уроци. А това беше само примерен, възможен вариант, че е избрала само майка си. Всякаква може да е причината. За това има множество прераждания на душата- в някои животи е щастлива и безгрижна, други са изпълнени с трудности и болка, а някои са смесени, има от всичко. За това и някои хора постигат по-лесно успехи, а другите им завиждат защото си мислят, че всичко им е дадено даром, а всъщност са си го заслужили с труд, страдания и лишения в предишен живот. Особено пък ако са умрели преждевременно, на крачка от завършването на някакво начинание, веднага в следващия живот почват от там, докъдето са стигнали и затова може да изглежда, че с лекота правят шеметна кариера примерно, или веднага срещат точния партньор, без да са изживявали преди това любовни мъки от други неуспешни връзки. В някои животи сме добри, в други сме лоши. В някои сме със сродната си душа и изживяваме истинската любов, а в други се женим за неправилния човек, или изживяваме голямата любов, но не оставаме с нея... Примери всякакви, ама сменихме темата май:) А, причината да изберем лоши родители може да е, за да ги направим малко по-добри, да балансираме енергията им, да се учим взаимно и заедно да усъвършенстваме душите си. По същата причина добри хора може да си изберат лоши партньори в живота, с някакви пороци, за да ги вкарат в пътя. От страни може да изглежда, че няма промяна в човека, но на едно по-фино ниво душата се променя и с всеки следващ живот става все по-съвършена. Може да изглежда странно, но душите много пъти сами си избират труден живот, за по-ускорено усъвършенстване, а не, че имат непременно лоша карма и търпят наказание заради грехове в минали животи. Някъде четох, че България е любима дестинация на души, които желаят да се подлагат на сериозни изпитания за усъвършенстване, направо "Сървайвър":)
0
0
Lii
Lii
05.04.2014 14:58
Ти казваш, че е избрала това семейство, като душа, заради майка си? Ами ако и двамата родители не са добри, защо душата ги избира?
0
0
Razlichna
Razlichna
05.04.2014 14:06
Е, това не е съвсем така, въпросът е доколко вярваш в тези неща. Имам предвид, че душата сама избира родителите си. Вероятно аз моите съм ги избрала заради красивата си и интелигентна майка най-вече, но пък баща ми може да пее (аз също). Но при нас има и друго. Наскоро развалихме родово проклятие. И сега намирам логика в някои събития. Съвсем скоро, колко да е скоро, преди няколко месеца, майка ми сподели, че на младини се е разминала с голямата си любов. Били са зодиакално съвместими, учили са близки специалности, и двамата много интелигентни. Не са имали връзка, само са се харесвали и са се разминали заради чужди интриги. Може би той е трябвало да бъде мой баща според плана на душите ни, но когато имаш такова проклятие то променя изначално предопределената ти съдба в друга посока, за съжаление в по-лоша. И аз за малко да свържа живота си с неправилния човек, но в мига, в който започнахме да разваляме проклятието, двамата с него просто се скарахме, още на следващия ден и буквално за седмица му разкрихме кирливите ризи, поне част от тях (така бих искала да знам цялата истина за него)и той изчезна от живота ми без следа. И на мен изобщо не ми беше мъчно, за мое учудване, а беше неописуема любов от моя страна. А когато разбрах истината не пролях и една сълза, почувствах се точно така, сякаш се събуждам от някакъв сън, сякаш никога не е било, а беше продължила 9 месеца връзката ни. По-късно разбрах, че си е послужил с любовна магия за да ме спечели и затова съм се чувствала като събудена от сън. Та това искам да кажа, майка ти не е с правилния човек, а това, че си ги избрала за родители още като душа, е било повече заради нея, отколкото заради него. Душата ти е направила компромис за да бъдеш до майка си и да и вдъхваш сила. Може би много хора ще ме сметнат за луда, но аз от няколко години започнах да виждам нещата по този начин, тоест, по-мащабно. А когато ги виждаш така, останалите проблеми ти се виждат някак логични и лесноразрешими. А за майка си нищо не можеш да направиш, освен да я подкрепяш каквото и решение да вземе. От нея зависи дали иска да продължи живота си с баща ти и за напред, или от милост стои при него като моята.
0
0

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: