Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Искат да ни разделят заради религиите ни

Искат да ни разделят заради религиите ни

Искат да ни разделят заради религиите ни
Привет на всички.
bВероятно са банални такива истории, но за мен си е проблем. Името ми е Неджля и съм на седемнадесет години. От София съм. От година вече съм с приятеля си-Калоян. Главното нещо, за което споделям тази история е, че аз по националност съм туркиня, а той-българин и заради това постоянно се карам с родителите ми, които са много против тази връзка.

Те едва ли не мразят момчето, само защото е българин. Не го познават, не желаят да се запознаят с него каквото и да казвам. Естествено, че съм говорила с тях, но не искат да разберат, да приемат и т. н. Всеки ден ми е мъчно, само това ми е в главата.

Като цяло родителите ми много си промениха отношението към мен, не гледат на мен като на човека от преди година, тоест преди тази връзка. Заплашвали са ме, че ще си патя от тях, ако не прекратя това с Калоян-и всичко това заради това, че съм туркиня и следователно трябвало да съм с мюсюлманин.

Тъжно ми е, че все още има разделение между турци и българи и точно това пречи в случая на връзката ми с човек, принадлежащ на друг етнос и религия(към българите и християните в случая ). . . . . .

Знам, че мнението на майката и бащата са важни и човек трябва да се вслушва, но аз съм щастлива с Калоян и не желая да се откажа от връзката ни заради остарели разбирания, но просто ме боли, че не ме подкрепят и че един вид за тях това е предателство. Бих се зарадвала много, ако ми дадете съвет какво мога да сторя повече, за да започнат да се оправят нещата. /b
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (12)

Изпрати
Мери
Мери
03.02.2014 23:09
Знаеш ли, ти си щастливка...
И не ме мисли за луда, че ти го казвам:)
Защото и при мен беше така с единствената разлика, че родителите ми нямаха нищо против, а момчето което беше с мен не можеше да приеме религията ми, ненавиждаше я и ме караше да я сменя. Накрая ме остави само защото не можеше да приеме факта, че аз съм мюсюлманка.
А ти си срещнала любовта, той те обичча въпреки всичко и сте щастливи заедно, а заедно може да се изправите срещу всичко и да преодолеете всичко... Не позволявай тази истинска любов да ти бъде отнета!!!
2
2
ниамет
ниамет
22.01.2014 14:25
за съжаление днешните турци в бг се правят на по турви от истинските турци, много е глупаво това отношение и тази ненавист към разли4ното , мила моя аз съм туркиня и от опит ти казвам родителите ти наи вероятно не са много интелигентни и за тях е по важно как ще бъдат приети от другите турци отколкото дали дъщеря им ще е щастлива в живота прави си изводи сама никои не му пука за теб защо това би трябвало тогава да ти влияе на психиката ако се оби4ата и съумеете за останете заедно с тва мом4е не го губи заради комплексите на баща си
2
1
аааа
аааа
11.01.2014 09:44
Бъдете смели боретесе за любимия си човек. Колкото за религиите те са от един дол дренки-всички са еднакво???
2
3
shukran
shukran
02.01.2014 01:08
0000 един съвет открадни я.ако е пълнолетна и иска теб пред свършен факт какво ще напражят
2
1
0000
0000
01.01.2014 20:29
Аз имам досущ като твоя проблем.Обичаме се с едно момиче от тур. произход.Тя е сгодена,но не иска да е с приятеля си.Искам да съм с нея но казва че няма смелост да каже на родителите си.Мъката продължава няколко години,крием се за да се виждаме но продължава да си е сгодена.Карат я да се ожени.
1
0
Лара9830
Лара9830
29.12.2013 23:05
Много добре те разбирам и аз см в същата ситуация, само че живея с баща ми и баба ми. Вече повече от година съм заедно с приятеля си (българин), но баба ми не спира да ме тормози заради него. И чесно казано вобще не ми пука какво мисли тя, аз съм си щастлива с него и вобще нямаме намерения да се разделяме. Така де моят съвет е стойте си заедно и си живейте живота. А родителите ти да се опитат да те разберат, все пак не си малка. Това си е твоят живот и в крайна сметка (евентуално) ти ще живееш с него не те. Опитай се да ги запознаеш с приятеля си, може би след като го опознаят ще си променят мнението.
Това е, късмет. :)
1
2
М
М
29.12.2013 22:03
Ако той беше будист родиелите ти нямаше да имат нищо против.
Мисля, че всички, които пишат тук и те подкрепят да слушаш сърцето си, трябва да прочетат историята на България или по-лесно да гледат филма "Време разделно".
10
8
shukran
shukran
29.12.2013 19:39
а родителите му подкрепят ли ви
0
0
Неджля
Неджля
09.01.2014 14:10
дам, запознах се с тях и казаха, че не виждат никакъв проблем за това, че сме туркиня и българин, стига да се разбираме помежду си и толкова ...
0
0
анонимна
анонимна
26.12.2013 19:53
Здравей мила,слушай само сърцето си, това е моя съвет.Вярно че родителското мнение е важно за нас,защото никой родител не желае лошото на децата си, но понякога в желанието си да помогнат и да направят най-доброто за децата си те грешат.Моята история е подобна на твоята и аз направих голяма грешка като послушах родителите си. Разделих се с многогодишният си приятел който също беше християнин с когото бяхме заедно от 6 год. разбирахме се перфектно, обичахме се,дори не сме се карали през тези години.От тогава живота ми се превърна в ад. Естествено се омъжих за мюсюлманин, проблемите започнаха още в деня на сватбата ни.Физически тормоз, обиди. Родих момченце но това не промени отношението му.Разведох се, сама отглеждах детето си. Тогава родителите ми осъзнаха че са сгрешили, вярно подкрепяха ме, но компенсира ли това всичко което преживявах- НЕ. Това е твоят живот, ти сама трябва да решиш с кого искаш да го споделяш, дори и да сгрешиш това ще е твоята грешка. Много боли когато плащаш за чужди грешки. Няма значение какъв си по религия важно е да си истински човек
10
4
Мариян Тодоров
Твойте родители със какви разбирания живеят!!! сигурно със на прабаба ти и дядо ти разбиранията кво ще кажат комшийте!!! Да вземат да се огледат тия хора във 21век сме!!!!
6
2

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: