Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»На 13 и вече искам да се изнеса от вкъщи! Бащи ни ни тормози!

На 13 и вече искам да се изнеса от вкъщи! Бащи ни ни тормози!

На 13 и вече искам да се изнеса от вкъщи! Бащи ни ни тормози!
Аз съм на момиче на 13 години. Имам проблем от малка. Още преди да се родя майка и баща ми не са се разбирали и баща ми е викал на майка ми за бой не знам дали е имало, но по това което са чули съседите и са ми казвали той много и е викал. Баща ми винаги от малка ми е посягал, обиждал ме е, дърпал ми е косата, заплашвал ме е, гонил ме е от вкъщи (той живее в къщата на майка ми, но я мисли за своя) и др.

Имам брат, който има проблем от раждането и се развива по трудно, а баща ми ежедневно го бие за щяло и нещяло. Винаги е било така и всеки път продължава макар и да вижда сълзите в очите и на трима ни, макар и да не спим от страх. . . Отдавна вече не го смятам за мой баща.

И роднините ни го виждат всичко това и ги е страх от него. Вчера баща ми хвърля върху брат ми една раница с колелца обръща му всичко от бюрото хвърли му доста от нещата обаждаше го каза, че не ни изхвърли от улицата. . . И то само, защото брат ми разля вода на земята без да иска.

Имам две близки приятелки и те са възмутени от това, което прави баща ми и ги е страх за моето състояние. . . Вече много ми се насъбра за 13години искам да се изнеса, но нямам къде.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
Потребител#192998
"Този човек" е баща на това момиче, което търси помощ от нас. Ако за нас е просто просто лош човек, за нея е родният й баща, който ще й тежи или ще й помага през целия неин живот. Нека не си развалят семейството, нека извадят доброто от себе си. Би било ужасно цял живот да храни лоши спомени за семейството. Това ще травмира и отношенията със семейството, което ще гради в бъдеще. Човек трябва да прави добро, за да получава добро. Съгласна съм за ролята на институциите, но в момента те не подхождат с необходимото внимание към елемнтарните човешки взаимоотношения, а действат първосигнално, колкото да защитят нормативната рамка. Според мен трябва да се защитава първо семействот и това е добре да го разбере бащата, защото именно той го застрашава.
0
0
Пламена M.
Пламена M.
23.02.2018 09:41
Като гледам майката не е помогнала с нищо нито на себе си, нито на децата, така че не смятам, че този човек може да бъде " Успокоен". Проблемът с домашното насилие у нас от години се замита под килима, а трябва да бъде изведен на дневен ред.
0
0
Потребител#192998
Според мен намесването на институциите ще разгневи повече баща ти и ще има два изхода: или ще увеличи насилието, или ще се уплаши и ще напусне семейството. Другият вариант е да потърсиш някого, за когото предварително знаеш, че бащата ти уважава и го смята за авторитет - например неговите родители, негов приятел или работодател. Този контакт трябва да бъде осъществен от майка ти, защото тя ще знае как да накара близкия човек да успокои баща ти и да направи семейното съществуване по-поносимо.
0
0
Пламена M.
Пламена M.
20.02.2018 17:16
Първата стъпка е да говориш с училищния психолог. Щом майка ти не взима никакви мерки, трябва да се стигне до закрила на детето. Не можеш да се изнесеш - все пак си малолетна, а и какво ще стане с брат ти. Това не е нормално и е недопустимо - запомни го. Оплачи се на колкото се може повече хора. Нека дойде и полиция при следващото посегателство. Говори с учители и настоятели - някой трябва да дойде и да ви помогне.
0
0

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: