ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Имам ужасен баща и глупава майка

Имам ужасен баща и глупава майка

Имам ужасен баща и глупава майка
Здравейте аз съм момиче на 16 години имах приятел наркоман, заради който съм наказана вкъщи 2 месеца. Вторият ми баща се държи като куче с мен, а майка ми се влияе бившят ми за които споменах по-горе - заговори хиляди лъжи на нашите и те решиха че е добре да ми вземат ключа и да не се отелиат от клиючовете за входната да ми вземат телефона кабелът на компютъра и всичко, свързващо ме с света на вън дадоха ми за 30 мин пц и реших да споделя за ужасния си "баща" и глупавата ми майка

Коментари (10)

Изпрати
Златина
Златина
05.06.2014 10:14
Не искам да те обиждам,но в случая ти си глупавата. Родителите ти се опитват да те отърват от нещо,към което закачиш ли се един път,повярвай,няма откачане.Малка си още,но след време ще разбереш,че са ти помогнали много,за да се превърнеш в стойностен човек. Едва ли си се замисляла за това,но постави се на тяхно място,представи си, че твоята дъщеря излиза с наркоман. Ще почувстваш едно ужасно чувство,ще почувстваш как губиш детето си,как седиш и гледаш безучастно как то се превръща в наркоман,проститутка и какво ли още не,просто целият свят ще се срине върху раменете ти и ще си зададеш въпроса "Къде сгрешихн с възпитанието? Какво не й дадох,което й беше нужно?" само че твърде късно ще бъде. Не са глупави родителите ти,напротив даже,постъпили са съвсем адекватно. А и задай си въпроса за себе си-какво бъдеще имам с този човек,няма да имаш здраво дете ако решиш да раждаш от него,ще ти изнесе къщата,за да си набави поредната доза,от която няма гаранция, че ще се прибере у дома на следващия ден, ако ме разбираш какво ти казвам. Момиче,осъзнай се и не си пропилявай живота,млада си и имаш избор,има толкова свястни момчета,ако искаш да му бъдеш от полза говори с родителите му и ги насочи към някой център за работа с наркомании,има по градовете,но не се занимавай с него,не хвърляй така лекомислено на вятъра живота си,даден ти е един път,не го заменяй за дрога,защото ако останеш с това момче едва ли ще стигнеш гругаде. Надявам се да се замислиш върху думите ми
2
1
Desislava
Desislava
12.04.2014 00:17
Момиче, имам печалният опит от връзка с наркоман. Колкото и да е мил, любезен, галантен, той е зависим. Той има непрекъсната нужда от наркотици, следователно и от пари. Никъде не може да се хване на постоянна работа, защото хората разбират, че е наркоман и го гонят. Сещаш ли се за постоянната нужда от пари, за която споменах в началото? Именно! Започва да разпродава имуществото си, след това започва да иска пари от теб, започва да иска да залага и твои вещи, но след това не може да ги откупи... Може и теб да продаде заради дневната си доза! А ти колкото и да си Майка Тереза, да искаш да му помогнеш, да ревеш и да се ядосваш, дори да ревеш с него, докато той лее крокодилски сълзи и казва как иска да се откаже, НЯМА ДА ГО НАПРАВИ! НЯМА БИВШ НАРКОМАН! За това родителите ти са прави! Защото освен да те ограби и продаде, може да те направи като него! Обаче повечето хора разбират какво е да си наркоман след първата си абстиненция. Тогава разбират, че това не е просто забавление. Не бъди глупава! Благодари на родителите си, че са те разделили от този човек! И си запали свещ в църква, че си се отървала!
3
2
Твоята съвест
Твоята съвест
11.04.2014 13:57
За момиче на 16 си с доста нисък коефициент на интелигентност. Нищо лично просто ми запълваш времето.
2
0
яна христова
яна христова
03.04.2014 12:17
Родителите ти са напълно прави едва ли на някои му е приятно да вижда детето си с наркоман някой ден ще оцениш тяхната загриженост към теб и че са били напълно прави а постави се на тяхно място ако ти имаш дете какво би направила с него? Ако то е тръгнало по-твоят път? Как би реагирала ще ти бъде ли приятно ? Помисли и сама ще дадеш отговор на всичко това което се случва с теб :))))
9
0
Величка
Величка
02.04.2014 22:46
Родителите ти те обичат много:) Повярвай ми, ако не им пукаше, нямаше да се занимават....Не си пропилявай живота с наркомани и наркотици. Сигурна съм, че ти предстоят най-прекрасните години от живота, не го изживявай глупаво:)
4
1
Вики
Вики
01.04.2014 01:02
Миличка цени родителите си сега, когато му е времето, защото когато дойде ден и ги изгубиш страшно ще ти липсват, повярвай ! Не вьрши глупости и не се занимавай с наркомани. Наркотика е вреден, пристрастяващ и може да те накара да полудееш. А щом приятелят ти е наркоман представям си какво би направил, ако няма пари за наркотици, би те продал без да се замисли даже за една доза. По-добре се пази от такива хора и благодари на родителите си, че те пазят. Без интернет, и телефон ще издьржиш толкова. Вместо да мислиш как да се измькнеш от вкьщи, което сьс сигурност правиш седни и почети някоя книжка, излез подишай чист вьздух на терасата или в двора. Радвай се на живота вместо да се забьркваш с такива. Послушай ме цени родителите си, защото някой ден ще сьжаляваш за думите, постьпките и написаното ! Пази се, миличка )) Вслушай се в сьветите ни и няма да сбьркаш, обещавам ти !!!
10
1
Дани
Дани
01.04.2014 00:12
Хайде сега използвай свободното време докато си наказана да се образоваш малко!
13
0
Елияна
Елияна
31.03.2014 13:54
Май ти си ненормалната в цялата ситуация !!! Нищо чудно и ти да си наркоманка, щом движиш с такова момче, като пораснеш може би ще осъзнаеш, че родителите ти са били прави, но вероятно ще е станало твърде късно.
6
1
Ani
Ani
31.03.2014 13:37
Ти ненормална ли си? Как може да говориш така, тези хора те издържат вкъщи, знаят кое ти е доброто, не казвам, че винаги са прави, но за да им покажеш, че не са трябва да изградиш доверие и когато им кажеш че не са прави да ти повярват, не става ей така... като не ти харесва стягай си багажа и заминавай.
7
1
диди
диди
31.03.2014 13:14
на 16 и аз се ядосвах за много неща на нашите но като пораснах и погледнах назад осъзнах че съм била наивна и че са ми помагали а аз не съм искала да го разбера. хванеш ли се с наркоман вярвай не те чака светло бъдеще
7
1

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: