ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Йога упражнения против целулит

Йога упражнения против целулит

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38414266
Йога упражнения против целулит
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Нищо не предизвиква по-голям ужас от това да погледнете тялото си в огледалото и да видите целулит. Но преди да се запасите с цял арсенал от антицелулитни кремове и серуми, или пък да се затичате към спа центъра за някоя скъпа процедура, можете да се обърнете за помощ към йогата.

Йогата не само отпуска ума и тялото, но и доказано помага в тежката борба с целулита!

Ето няколко йога упражнения против целулит:

1. Поза Стол

От изправена позиция изпънете ръцете над главата и съединете дланите си. След това направете лек клек, сгъвайки коленете си, задръжте в тази позиция за 30 секунди. Тази поза натоварва много добре краката, седалищните мускули и бедрата. За по-добра опора на гърба, докато я правите, можете да се облегнете на стена.

2. Поза Мост

Легнете на пода, сгънете коленете и използвайте основните мускули, за да повдигнете долната част на гърба и задните части от пода. Това е чудесна тренировка за кръста, ще засили кръвообращението в задните части и ще ви отърве от целулита.

Йога мост
Снимка: marketium.ru

3. Поза Войн

Придържането на крак към тялото под ъгъл 90 градуса не е лесна работа.

При тази поза ще почувствате трептене в областта на седалищните мускули и кръста. Това упражнение ще ви помогне за премахването на целулита по бедрата и седалището.

4. Поза Орел

Сгънете лактите, кръстосайте ръцете и допрете дланите си. Сгънете коленете и сложете единия крак зад другия. Задръжте тялото си в тази позиция за 30 секунди. Това упражнение ще ви помогне да изгорите мазнините, отговорни за образуването на целулита.

Правете тези йога упражнения против целулит всеки ден по 20-30 минути и ще откриете, че наистина можете да победите целулита.

Против целулит

Не забравяйте, че за да получите желаният ефект, трябва да бъдете постоянни и да не се отказвате, когато стане прекалено трудно.

Много ефективно упражнения против целулит е и клякането. Инструкторите по фитнес казват, че за да имаме стегнато дупе без целулит, трябва да клякаме по 100 пъти всеки ден.

Преди да предприемете това упражнение обаче, е добре да се консултирате с експерт, а и да сте сигурни, че имате здрав гръб. Не правете рисковани движения при проблеми с кръста и гърба.

Да се преборите с портокаловата кожа, обърнете внимание на менюто си. Придържайте се към диета против целулит и пийте достатъчно вода всеки ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest