ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Храни против хълцане

Храни против хълцане

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1362
Храни против хълцане

Поглъщането на въздух заедно с храната при бързо хранене, нездравословен начин на живот или някои лекарства могат да причинят хълцане. Въпреки че обикновено продължават няколко минути, понякога могат да продължат с часове. Ето някои храни против хълцане, с които да разрешите проблема.

Кардамонът на прах помага на мускулите на диафрагмата да се отпуснат, което помага да спрете хълцането. Сварете една и половина чаша вода и добавете към нея чаена лъжичка прясно смлян кардамон на прах. След като изстине, прецедете и бавно изпийте течността за незабавно облекчение.

Гхи помага за осигуряване на успокояващо облекчение на раздразнената диафрагма. То също така овлажнява загрубялото ви гърло, причинено от липса на влага. Синапеното семе помага за изчистването на всякакви частици, заседнали в тръбата за храна, като по този начин помага за спиране на хълцането. Смесете половин чаена лъжичка синапено семе с половин чаена лъжичка чисто гхи и бавно консумирайте сместа.

Фъстъченото масло има гъста консистенция, която поема всяко вещество, присъстващо в хранителния тръбопровод и устата. Освен това, докато дъвчете и отделяте фъстъченото масло от езика и зъбите си, моделите на дишане се прекъсват, осигурявайки облекчение от допълнителната доза въглероден диоксид, която може да сте погълнали, докато сте се хранили бързо. Консумирайте голяма чаена лъжичка фъстъчено масло на всеки час, ако хълцането ви не спре.

Неовкусеното кисело мляко и солта могат да ви помогнат да се отървете от хълцането. Докато киселото мляко притежава антибактериални и антисептични свойства, солта помага за успокояване на раздразнената ви диафрагма. Пийте бавно една кофичка кисело мляко, като към него добавите една чаена лъжичка сол и разбъркате добре.

Кисело мляко против хълцане

Захарта действа като сух агент и по този начин оказва натиск върху всяка частица храна, заседнала в устата. Поглъщайте чаена лъжичка захар, без да дъвчете, оставяйки я да се разтвори бавно. Когато водата се консумира върху захарта, се упражнява допълнителна сила, която помага да се изплакнат всякакви остатъци, останали след действието на захарта.

Вижте също: Напитки против хълцане

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest