ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диетата Whole30 или как да отслабнем за месец

Диетата Whole30 или как да отслабнем за месец

Диетата Whole30 или как да отслабнем за месец
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Стремежът към отслабване е познато усещане за повечето хора. Желанието за избавяне на излишните килограми мотивира създаването на разнородни диети през времето. Днес имаме неограничен избор от хранителни режими, от които да подберем най-ефективния за нас.

Съвременните диетолози създават непрекъснато нови диети, които поставят различен акцент върху приема на определени хранителни вещества и изключването на други.

Едно от най-иновативните предложения в света на здравословното хранене е диетата Whole30.

Какво представлява диетата Whole30?

Диетата Whole30 представлява 30-дневно хранително предизвикателство, което е подходящо за хора, които имат здравословна или значителна нужда от отслабване.

Този хранителен режим представлява програма, елиминираща консумацията на:

- Алкохол;

- Захар;

- Бобови растения;

- Хранителни добавки;

- Млечни продукти.

Едномесечна диета

Отличителната черта на режима за отслабване Whole30 е, че се стреми да поднови изцяло хранителните човешки навици, а не да бъде само месечно хранително ограничение. Истината е, че поддръжниците на тази диета я препоръчват предимно заради здравословните ползи, които носи.

Програмата на диетата Whole30 е на елиминационен принцип, който тълкува премахването на определени продукти като път към здравословен прогрес и оптимална физическа форма.

Целта на едномесечната диета е да изключите от менюто си алкохола, захарта, бобовите растения, млечните продукти и всички хранителни добавки, за период от 30 дни. През тези дни ограниченията са стриктни и не се позволяват изключения.

По време на едномесечния хранителен режим се смята, че тялото преминава през възстановителен период, като се пречиства от влиянието на определени храни.

Диетата не налага да броите калории или да следите количеството консумирана храна. Единственото правило е да се придържате към списъка с продукти, които ви е позволено да ядете.

Ползи на диетата Whole30

- Намален апетит;

- По-качествен сън;

- По-голям приток на енергия;

- Отслабване;

- По-добра физическа форма.

Как да отслабнем за 1 месец

След преминаване на едномесечния хранителен режим, следва да започнете поетапно прибавяне на забранените продукти към менюто. Всичко това става под наблюдение, като след всяка добавена храна, проверявате как тя влияе на теглото ви.

Виж още диети и изпитани диетични рецепти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest