Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Джинджифил, куркума и мед – чудодейната комбинация за имунитет

Джинджифил, куркума и мед – чудодейната комбинация за имунитет

Джинджифил, куркума и мед

В съвременния начин на живот, в който средата на обитаване става все по-враждебна за организма, разчитаме най-вече на имунитета. Уникална система, с изключително сложни механизми на действие, имунната система ни брани от всевъзможни здравословни опасности. Разчитаме на нея за:

- Да пази организма от болестотворни микроорганизми

- Да подпомага лечението на вече съществуващи инфекции и наранявания

- Да подпомага правилната работа на всички органи и системи в тялото

Затова е нужно тя да бъде поддържана в идеално състояние, което ще осигури възможността на имунитета да изпълнява всички задачи.

В работата по поддържането на имунитета се включват различни практики и стимуланти - като се започне от подсигуряване на добрата чревна микрофлора, участието на фибрите, витамините и минералите като добавки, сънят за поддържане на добра кондиция и се стигне до различни смеси от подправки и билки. Сред всички тези предложения едно се отличава като чудодейна комбинация за силен имунитет и това е миксът от мед, джинджифил и куркума.

Ползи от комбинацията

Комбинацията от тези три съставки носи различни названия- имуномед, златен мед, естествен антибиотик, здраве в буркан и всички са напълно заслужени. Този микс е един от най-силните имуностимулатори.

Комбинацията най-често се прави от:

Куркума и джинджифил

- 80-90 процента чист пчелен мед

- 6 процента джинджифил

- 4- 12 процента куркума

Чудодейният микс за имунитет се явява един от най-силните имуностимулатори, благодарение на начина, по който действа всяка една съставка поотделно и заедно като комбинация.

Действие на съставките

Мед

Медът е пълен със здрави ензими, витамин В, има антимикробно действие, съдържа антиоксиданти и пречиства кръвта. Унищожава бактериите и патогените. Всички полезни свойства на меда го превръщат в супер храна и оръжие за висок имунитет.

Джинджифил

Този прекрасен корен има антибиотичен ефект, подпомага храносмилането, бори се с възпаленията и болките от различно естество. Освен че е ефективен антиоксидант, полезният джинджифил засилва метаболизма.

Куркума

Напитка с куркума

Куркумата е известна в аюрведа като отличен антиоксидант. Прочиства цялото тяло, особено черния дроб. Подпомага храносмилането, лекува инфекции и възпаления, благодарение на активната съставка куркумин. Куркумата е полезна, защото разгражда и мастните клетки и действа противовъзпалително при подуване.

Прием на комбинацията мед, джинджифил, куркума

Тази приятна комбинация от мед, джинджифил и куркума се консумира директно или като хранителна добавка. Взима се по 1 лъжица сутрин. Може да се добави в чая, да се разтвори с вода, да се сложи в ястия, дресинги, салати, десерти. Най-добре се приема с чай. Може да се добави и щипка черен пипер за повишаване на ефективността на съставките.

Вече знаете за най-важните ползи от консумацията на джинджифил, мед и куркума. Вижте и кои чайове подпомагат защитните сили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest