Почти целогодишно организмът се нуждае от леки и свежи ястия. Вижте нашите предложения за вкусни и бързи специалитети, с които да не натоварвате прекалено стомаха и да се чувствате сити.
Първата рецепта е за зелена салата с яйца
Необходими продукти: няколко марули, 1 връзка пресен лук, 3 яйца, 50 мл растително масло, сол и оцет на вкус.
Начин на приготвяне: сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на резенчета. Нарежете на ситно марулите и лукът, посолете ги и сложете оцета и растителното масло. Наредете в чинийки и отгоре гарнирайте с яйцата.
Второто ни предложение е за вкусно ястие с много зеленина
Необходими продукти: 2 връзки киселец и 2 връзки лапад, връзка магданоз, ½ връзка джоджен, 200 г кисело мляко, 100 г масло, 3 лъжици брашно, 2-3 яйца.
Начин на приготвяне: нарежете на ситно лапада и киселеца. Поставете ги в тенджера, посолете и добавете маслото, киселото мляко. Размийте брашното с малко вода и го прибавете към продуктите, не забравяйте и разбитите яйца. Добавете към всички продукти в тенджерата и чаша вода. Оставете на огъня и разбърквайте. Малко преди ястието да стане готово добавете нарязаните джоджен и магданоз.
Следващото ни предложение е за вкусна лазаня с коприва.
Необходими продукти: 2 средно големи картофа, 300 г свежа коприва, половин пакетче спагети, 1 бульон /най-добре гъбен/. За заливката на ястието са необходими 2 яйца, черен пипер и соев сос на вкус.
Начин на приготвяне: В около половин литър вода сварете нарязаната коприва, настърганите картофи, бульона и спагетите. Получената гъста смес разпределете в гювечета. Разбийте яйцата и овкусете с черния пипер и соевия сос. Залейте гювечетата и печете до златисто.
Последното ни предложение е за шницели от спанак
Необходими продукти: 500 г картофи, 500 г спанак, 120 г галета, 100 мазнина, 2 яйца, сол, черен пипер, брашно.
Начин на приготвяне: изчистете спанака и го сварете за кратко в леко подсолена вода. Обелете картофите и сварете и тях. След това ги смесете със спанака. Може да използвате и миксер. Добавете разбитите яйца и галетата. Овкусете със солта и черния пипер. Оформете шницелите, оваляйте ги в брашното и изпържете.