ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Отслабване с бързо ходене

Отслабване с бързо ходене

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1528
Маратонки за тичане

Ходенето - тази физическа дейност ще ви помогне да стопите излишните сантиметри, ще подобри тонуса ви и ще ви направи бодри на емоционално ниво. И все пак тази форма на упражнения, не е предназначена да се превърне в фитнес тенденция и не изисква фитнес уреди или личен треньор. Всичко, което трябва да направите, е да ходите.

Ходенето е свежа алтернатива на сложните аеробни съчетания във фитнес залите и скъпите фитнес карти. Това е свободно, приятно нещо, което е и част от ежедневието ви. Всичко, което трябва да направите, е да коригирате техниката си, да ходите по-бързо и за по-дълго време и ще отслабнете.

Има много доказателства за ползите от бързото ходене. Учени от университета на Питсбърг наскоро разкриха, че хората с наднормено тегло, които ходят бързо и бодро за 30 до 60 минути на ден губят тегло, дори ако те не променят другите си навици и начин на живот.

Разходка в парка

Друго американско изследване установи, че хората, които ходят най-малко четири часа на седмица, качват по-малко тегло (средно девет килограма по-малко). Миналата година изследователи от Университета на Колорадо откриха, че редовното ходене помогна за предотвратяване на периферната артериална болест (което възпрепятства притока на кръв в краката и причинява болки в краката, в 1/5 от възрастните хора).

Изследователи от Университета на Масачузетс съобщават, че хората, които ходят всеки ден, хващат 25% по-малко настинки от тези, които са със заседнал начин на живот.

Тъй като ходенето е натоварващ физически процес, то може да помогне за предотвратяване на костни заболявания и остеопороза. Костите са като мускулите в начина, по който те стават по-силни и по-плътни.

Алея в парк

Най-хубавото от всичко е, че ходенето ви кара да се чувствате добре. Доказано е, че хората, страдащи от депресия, ако правят разходки по 4 пъти седмично в продължение на 30 минути ще подобрят настроението си.

Здравните експерти препоръчват, че трябва да правите по 10 000 крачки на ден, за да сте здрави, но повечето хора правят само по 4500 стъпки. Вие вероятно ще трябва да направите най-малко 16 000 крачки на ден, за да отслабнете.

Всички трябва да се стреми към напредък, като увеличаваме продължителността на нашата разходка с пет минути на всеки две седмици, а интензивността с по-бърза и по-бърза. Само за три месеца, резултатите трябва да говорят сами за себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest