ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Нестандартни методи за отслабване

Нестандартни методи за отслабване

Отслабване

В случай че подлагането на различни диети вече ви е омръзнало и искате да опитате нещо ново, за да свалите излишните килограми, вижте предложенията ни за нестандартни методи за отслабване:

1. Пиене на студена вода – според учени, ако пием ледено студена вода, можем да успеем да се отървем от излишните килограми. Те твърдят, че организма на човек изгаря една калория за всеки градус за затоплянето на студената вода.

Водата трябва да бъде 36.6 градуса по Целзий. И макар на теория това да е добро предложение, на практика нещата трудно ще се получат. Ако не се ограничавате и похапвате всякакви храни, ще трябва да пиете по 5-6 литра ледено студена вода, за да има ефект предложението на учените.

Вода

2. Специалисти по ароматерапия предлагат да убиваме апетита си с вдишване на различни миризми. Забравете за скъпите хапчета, които убиват апетита и се насладете на миризми като ванилия, зелени банани, мента или ябълка. Според специалистите този метод работи безотказно и е прилаган многократно.

3. Друго предложение за спасяване от излишните килограми е да ядем пясък. Станислава Монствилиене, която си похапва по 1–2 кг пясък на ден, твърди, че той е полезен за тялото. Според нея най-обикновеният пясък, който има и на нашето Черноморие, ще помогне да се отървем от килограмите.

Ароматерапия

И макар че методът звучи доста интересно, не препоръчваме да го опитвате. Все още няма никакви изследвания, че по този начин действително се свалят килограми. Освен това не е сигурно дали няма да има последици за вашето здраве.

4. Да се отървем от йо-йо ефекта, вече не е невъзможна мисия. Според учени, за да не напълняваме, след като приключим диета, трябва да добавим тежести по тялото си. Трябва да се разхождаме с тях постоянно – по този начин ще успеем да подлъжем организма си и няма да възвърнем килограмите, които сме свалили.

Смях

5. Повече смях – от описаните до тук нестандартни предложения за сваляне на килограмите, последното звучи най-приятно. Според учени, ако се смеем 10–15 минути, тялото ни ще изгори около 70 калории. С други думи – смехът всеки ден в продължение на година, ще ви помогне да свалите поне 2–3 килограма.

И макар че всеки от методите, за които ви разказваме, звучи интересно по своему, най-добре в името на здравето да заложите на спорт и здравословно хранене. Може и да не дават мигновен ефект, но за тях поне сме убедени, че ще дадат резултат със сигурност и няма да навредят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Цеко
Цеко
21.01.2016 09:15
хахахахахах Да ядем пясък.Дайте готварска рецепта.
0
0
Жулиета
Жулиета
13.09.2015 18:51
Ха! Ха! Хареса ми предложението да се яде пясък! Звучи ми като цитат от фантастичен роман, въпреки че кокошките непрекъснато го практикуват...
0
0
Росица
Росица
14.03.2014 15:09
От всичките изброени варианти единствено смехът и ароматите са безвредни и могат да донесат наистина полза за тялото. Това с пясъка - наистина е безумие - той не се разлага в организма и хич не искам да се замислям къде се отлага и какви проблеми ще навлече (много сериозни). Студената вода пък създава шок за организма и му вреди повече, от колкото си мислим. А това пък с тежестите ми се вижда доста неудобно и нереално. Предпочитам, вместо да си натоварвам организма (и сърцето) по този начин, просто да си направя по-дълга разходка всеки ден на чист въздух - това си е в пъти по-добре.
1
0
Евелин
Евелин
27.02.2014 11:43
Предложение номер 3 много ме изненада.Какво значи да изядеш 1-2 кг.пясък на ден.Или има някаква грешка,може би е 1-2грама,което също е безумие,или и аз не знам какво е.Дано някой не реши да отслабва така,защото направо ще си умре скоропостижо.
6
0
Janeta Petrova
Janeta Petrova
02.03.2014 21:58
Да,вярно е,даваха го в Пусть говорят,имаше едно предаване за нестандартни методи за отслабване,една баба ,мисля че беше от Молдова,ядеше пясък за отслабване,яде го от няколко години.
0
1