Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Ти си модерна млада жена. Храни се като такава

Ти си модерна млада жена. Храни се като такава

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
3 от 4 Снимки

Салата с киноа и водорасли


Необходими продукти: половин буркан накисната/покълнала бяла киноа, сухи водорасли алгае от пакет, 2-3 домата, 1 чаша замразена царевица, 1 морков, 1-2 червени чушки, мариновани бейби краставички от буркан, студено-пресован зехтин, лимон, мека горица с мед

Начин на приготвяне: Водораслите се накисват във вода за няколко минути. Доматите, чушките и краставичките се нарязват на парченца, а царевицата се размразява. Морковът се настъргва. Продуктите заедно с киноата се смесват и се заливат със смес от студено-пресованият зехтин, сокът от лимона и горицата.

Водораслите се смятат за една от най-полезните храни, на първо място, заради съдържащия се в тях йод. Той подпомага работата на щитовидната жлеза и оттам - на целия организъм.

В полезни морски водорасли има още калций, магнезий, желязо, както и витамини от групата В, С и А. Водораслите са един от малкото растителни източници на витамин В12.

Навярно сте чували, че спирулината е суперхрана, която е добре да включвате по-често в менюто си. А най-добрият начин да си набавите всички полезни ферменти, изброени по-горе, е като включите водорасли в своята свежа и здравословна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати