ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Вдигайте гирички 20 мин. срещу бирено коремче

Вдигайте гирички 20 мин. срещу бирено коремче

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k526
Бирено коремче

Биреното коремче – мит или не, то със сигурност привлича вниманието, както и разнородни коментари по свой адрес.

Един от най-интересните митове относно биреното коремче е, че неговите притежатели са по-добри любовници от тези, които се стремят да имат перфектни коремни мускули. И това се базира на сериозен научен експеримент. В рамките му на тест са подложени 200 мъже. Оказва се, че господата с коремче издържат в леглото 5 минути повече от останалите.

По-точно казано, мъжете с плосък корем издържат средно около 2 минути, докато тези с бирено коремче – 7.5 минути. А оттук идва и пропорционалната зависимост – колкото по-голям корем, толкова по-големи постижения в интимен план.

Този феномен си има и своето логично и научно обосновано обяснение. Колкото повече мазнини има е корема, в организма на мъжа има толкова по-голямо количество от женския хормон естрадиол. Той забавя оргазма.

И ако въпреки това сте решени да се отървете от коремчето, получено в резултат на завидни количества бира, то решението е елементарно – по 20 минути вдигане на гирички на ден.

Гири

Американско проучване установи, че мъжете, които ежедневно действат с гирите по 20 минути, много рядко натрупват коремни тлъстини. Изследователски екип е изследвал над 10 000 американци на възраст над 40 години и по-точно – техните физически навици.

С най-добри показатели били хората, които са вдигали тежести в продължение на 12 години и са се упражнявали минимум 20 минути дневно. Отново те са с най-малко коремни мазнини и най-голям процент мускулна маса.

Интересното е, че вдигането на тежести е много по-ефективно от фитнес, колоездене, бягане, аеробика и джогинг, що се отнася до справяне с коремчето. И все пак, ако тази физическа активност се комбинира с малко аеробика, ефектът на топене на тези паласки ще е доста по-голям.

Освен всичко това, учените напомнят, че освобождаването от коремните тлъстини води до много по-здравословно и по-бавно остаряване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest