Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Ортомолекулярен метод на хранене (Терапевтично хранене)

Ортомолекулярен метод на хранене (Терапевтично хранене)

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Терапевтично хранене

Ортомолекулярен метод на хранене, наричан още Терапевтично хранене, стои в основата на Ортомолекулярната медицина. Този терапевтичен метод за лечение използва вещества, които постъпват по естествен път в човешкото тяло, било то чрез храната, както и тези, които вече се намират в нашия организъм.

Ортомолекулярността е нов клон в медицината. Думата има гръцко-латински произход /от гръцкото ортос - правилно, хубаво, и латинското молекулус – молекула, най-малката частица на веществата/. Ортомолекули – това са всички онези витамини, минерали, аминокиселини, фосфолипиди, мастни киселини и още ред други биологично активни вещества, които нормално присъстват в човека, в растенията и в животните.

Доказано е, че в повечето случаи и най-вече с напредване на възрастта нашият организъм не е в състояние да ги синтезира самостоятелно. При определени генетични предразположености, при заболявания организмът страда от дефицит на ортомолекули. Една от честите причини е и непълноценното клетъчно хранене. В повечето случаи то става и първопричина за развитието на много болести.

Ортомолекулярно хранене

Поради всичко това методът за спасение, който новата медицина предлага, е Ортомолекулярният метод на хранене. Чрез него на организма се доставят оптималните количества ортомолекулярни дози, необходими за реалните потребности на човешкото тяло. В моменти, когато то е силно уязвимо, се налага тези т.нар. дневни дози да превишават нормалните в десетки и даже стотици пъти, за да бъде спасен човекът.

Разработената терапия за Ортомолекулярно хранене е резултат от 15 годишни изследвания и трудове на водеща Швейцарска фирма. С нея се повлияват редица състояния като овулациони проблеми, мислене и концентрация, подагра, катаракта, грипови инфекции, проблеми с коса и нокти, хипертония, хронично дегенеративни заболявания, морбус Крон, диабетус мелитус, акне и кожни проблеми, алергични реакции, Алцхаймер и деменция, диабет, артроза, наднормено тегло, имунна слабост, остеопороза, простатит, антиейджинг, екземи и невродермити, възпалителни заболявания, ревматизъм и други.

Полезни храни

Когато човек реши да се подложи на Ортомолекулярния терапевтичен план, му се изготвя цялостен и индивидуален режим спрямо нуждата от микроелементи, витамини и минерали. Съставките в режима са обработени с полизахарид, който при контакт с червата прилепва по техните стени.

Така организмът получава съставките от комплекса за 6-8 часа. Това е оптималното, което може да бъде доставено на организма. До момента само Ортомолекулярното хранене предлага подобен подход.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest