От векове хората добавят различни съставки в храната си, за да подобрят вкуса ѝ, както и да се запази свежестта ѝ. Докато в миналото са се използвали нормални подобрители като сол и оцет, днес никога не можем да сме сигурни какви невероятни неща можем да разберем, че има в обяда ни.
Целта на тази статия не е да ви плашим, разбира се, а да покажем колко нелепо е да се използва например ракетно гориво за овкусяване на пуешкото месо.
Знаете ли например, че в храната ни се влага боброва киселина (струя)?
Осъзнавайки как звучи, това е един от малкото сравнително естествени елементи, които се влагат в храната. Представлява секреция от бобър. Използва се широко в Северна Америка за подобряване на вкуса на малиновите бонбони. Приложение намира и в козметиката и медицината. В Китай, разбира се, смята за афродизиак.
След горния списък в галерията ви пожелаваме приятен апетит и все пак ви препоръчваме – яжте възможно най-малко преработени храни.