Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Съставки в масовата храна, които ще ви изплашат

Съставки в масовата храна, които ще ви изплашат

2 от 9 Снимки

2. Тартразин


Този продукт оцветява храната в жълто. Елементът се извлича от въглищен катран. Забранен е единствено в Австрия и Норвегия, въпреки че редица изследвания показват, че е токсичен;

От векове хората добавят различни съставки в храната си, за да подобрят вкуса ѝ, както и да се запази свежестта ѝ. Докато в миналото са се използвали нормални подобрители като сол и оцет, днес никога не можем да сме сигурни какви невероятни неща можем да разберем, че има в обяда ни.

Целта на тази статия не е да ви плашим, разбира се, а да покажем колко нелепо е да се използва например ракетно гориво за овкусяване на пуешкото месо.

Знаете ли например, че в храната ни се влага боброва киселина (струя)?

Осъзнавайки как звучи, това е един от малкото сравнително естествени елементи, които се влагат в храната. Представлява секреция от бобър. Използва се широко в Северна Америка за подобряване на вкуса на малиновите бонбони. Приложение намира и в козметиката и медицината. В Китай, разбира се, смята за афродизиак.

След горния списък в галерията ви пожелаваме приятен апетит и все пак ви препоръчваме – яжте възможно най-малко преработени храни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати