Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Страшната истина за протеиновите шейкове! Само тук

Страшната истина за протеиновите шейкове! Само тук

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 3 Снимки

2. Здравословни проблеми


Излишъкът от протеин в организма може да доведе до много проблеми. Спрете да вярвате на съвета, че излишъкът не е нещо лошо. Не яжте основни хранения, заедно с пълни дози протеинови шейкове. Също така не прекалявайте със самите шейкове, дори те да заместват цялото ви хранене. Всичко това може да доведе до наддаване на тегло, висок холестерол, повишен риск от сърдечни заболявания, както и бъбречни усложнения. Пример за това са повечето американци, които в последното десетилетие консумират големи дози протеини два път дневно. Резултат от това е драстично увеличаване на риска от камъни в бъбреците, остеопороза и рак.

В живота си всеки бодибилдър и фитнес маниак неминуемо се сблъсква с протеиновите шейкове. Някои се пристрастяват до такава степен, че заменят с тях храненето и дори пиенето на вода. Това рути здравето им.

Протеиновите шейкове не са сред най-лошите неща, дори напротив. Въпреки това е добре да внимавате колко приемате. Дори да разполагате със здравословен протеинов шейк, който да може да се превърне в заместител на храната, замислете се с каквато алтернатива разполагате.

Винаги може да получите допълнителна доза протеин от закуската, както и останалите хранения. Просто отделете малко повече време за приготвянето ѝ. А ако все пак държите на своите протеинови шейкове, винаги четете внимателно съставките и се консултирайте с диетолог. Внимавайте и за прекомерно количество захар.

Протеиновите шейкове имат няколко неоспорими ползи. Те са удобни за носене и употреба. Единственото нужно е да смесите няколко съставки в блендера, да излеете полученото в бутилка и да я носите където ви скимне.

Малкото калории идват за сметка на всичката енергия и протеини, от които тялото се нуждае. Протеиновите шейкове имат лесно смилаеми хранителни вещества, разграждат се бързо и се асимилират от кръвния оток скоростно. Това ги прави перфектните напитки за увеличаване на енергията.

Да се прекалява с каквото и да било обаче, не е хубаво. Предозирането с протеинови шейкове води до сериозни рискове за здравето. Какви са те, разберете сами от нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати