Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Вегетариански режим и косата - проблеми и решения!

Вегетариански режим и косата - проблеми и решения!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 4 Снимки

Желязо


Понякога вегетарианският режим води до липса на желязо. Ако постоянно сте уморени, не можете да си поемете въздух, косата ви капе, а ноктите ви се чупят лесно, взимайте допълнително желязо. То играе важна роля в етапа на растеж на косата. По принцип най-добри източници на желязо са червените меса, но те липсват при вегетарианците. Те трябва редовно да се изследват за нивото на желязо, за да не стигнете до състояние на желязодефицитна анемия.

Отказът от животински продукти, наричан вегетарианство, е поредната мода, превърнала се в начин на живот за мнозина любители на животните. Заедно с това обаче възниква въпросът дали това е добро или не за здравето.

Фризьорите са разнопосочни в своето мнение. Има такива, които свидетелстват, че жени с гъста коса я губят само няколко месеца, след като започнат да се хранят само с вегетарианска храна. Някои от тях дори не осъзнават, че проблемите идват от промяната в начина им на живот.

Отказът от храните с животински произход означава и отказ от красивата коса – това твърдение, макар и широко разпространено, е преувеличено. Вегетарианството не значи да се примирите с лоша коса. Това обаче означава да сте двойно по-бдителни за всички хранителни вещества, които осигурявате на тялото си.

Това, което прави косата здрава и красива, са важните нутриени. Липсата на тези жизнено важни елементи може да увреди не само косата, но и цялостното здраве.

Какво трябва да включите в менюто си, за да е здрава косата ви, вижте в нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати