ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как правилно да хидратираме ноктите?

Как правилно да хидратираме ноктите?

Грижа за нокти
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Кое е първото нещо, което се забелязва в ръцете и оставя траен спомен за тях? Не, не е състоянието на кожата, нито бижутата, а ноктите и начинът, по който изглежда маникюрът. Затова и поддържането на ноктите е от първостепенна важност, когато става въпрос за ръцете.

Маникюрът е важен, но преди него стои поддръжката на самите нокти. Ако имате пожълтели нокти, които са напукани, всички други усилия се обезсмислят.

Затова грижата за ноктите започва от грижа за здравето им и за добрия им естествен вид, който позволява да се оформи модерен маникюр. Най-важното нещо, за да изглеждат ноктите перфектно, е да бъдат добре хидратирани. Как правилно да хидратираме ноктите?

Хидратирането на ноктите е едно от най-познатите решения за поддържането им, но това не го прави по-малко важно като обмисляне и прилагане. Ноктите се нуждаят от хидратиране точно толкова, колкото и ръцете.

Грижа за нокти

Затова хидратиращ крем за ръце трябва да се нанася след всяко миене и освен това трябва да се масажират кутикулите и възглавничките на пръстите. Масажът на ръцете и ноктите е важен, защото способства за проникване на продукта. В извънредно студените дни може да се използва дори балсам за устни, който работи без грешка.

Какво е кутикула и какво да правим с нея? Кутикулата е мъртвата кожа върху нокътната плочка, която може да бъде отлепена или почистена. Може обаче да бъде омекотена с подхранващи продукти. Подхранването на кожата около нокътя започва с нейното хидратиране, а след това поставяне на масло или балсам за нокти, които да се втрият с лек масаж в основата на нокътя.

Ако смятате, че не е достатъчно да се грижите за ноктите си само с крем, ползвайте и ексфолиант за нокти, който да премахне сухата кожа и после нанесете крем за омекотяване на кожичките и по-добра еластичност.

Оставете ноктите си да почиват

Грижа за нокти

Добре оформените и лакирани нокти са красива гледка, но непрекъснатото полагане на лак не е щадящо за ноктите. Това ги прави по-сухи, може да изгубят дори естествения си цвят. Затова оставянето на ноктите да починат, без полагане на лак за нокти, е много добро решение. Това част от добрата грижа за нотки.

Носене на ръкавици

Носенето на ръкавици през студените дни и задължително навън. Но специалистите съветват това да става и вътре, в помещенията. Ръкавици от лека материя, които да се поставят на ръцете през нощта, след като ноктите са били хидратирани, ще помогне да по-доброто абсорбиране на влагата. За целта се продават специални овлажняващи ръкавици. Те със сигурност способстват за пълноценното хидратиране на нокти.

Поддържане на ноктите с добавки

За да подобрите състоянието на ноктите си, ако те имат нужда от това, най-добре да се направи вътрешно. Подхранващи комплекси от хранителни добавки осигуряват здравина, блясък и хидратиране на ноктите ви. Помислете и за храни за здрави нокти, които включват бадеми, риба, орехи и много други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest