Натурална красота с чиста вода

Натурална красота с чиста вода

Освен с лечебни цели, минералната вода може да се използва и за козметика.

Ако имате проблем с мазната едропореста кожа на лицето и сте купували какви ли не кремове, а резултат няма, решението се нарича минерална вода. И то тази с високо съдържание на соли.

Тя намалява омазняването на кожата и свива порите. За смесена и суха кожа най-подходящо е използването на лабоминерализирана минерална вода. Тази напитка отлично тонизира кожата.

Важно е да запомните, че преди да използвате газирана минерална вода, трябва да я оставите в открит съд за 30-40 минути. Това се прави, защото мехурчетата с въглероден двуокис може да раздразнят кожата. Остава само да решите кои процедури са подходящи за вашата кожа.

Ако всеки ден миете лицето си с минерална вода вместо с чешмяна, ще забравите за сухата и покрита с лишеи кожа. Козметолозите твърдят, че студената вода свива съдовете и намалява кръвоснабдяването.

При постоянното миене се развива бледа и суха кожа, вяла и с повече бръчки. Горещата вода пък има точно обратния ефект – предизвиква разширяване на съдовете и отслабва стените им, което довежда до загуба на тяхната еластичност, зачервяване, разширени пори, и намалява естествената съпротивителна сила на кожата срещу вредните въздействия.

В такъв случай най-добре е измиването на лицето да се прави с вода със стайна температура - 24-25 градуса. Тя предизвиква кратковременно свиване на съдовете, а после те се разширяват отново. Това има положително въздействие върху кожата на лицето и подобрява нейното състояние.

Минералната вода е подходяща и за правенето на маски. Не всяка минерална вода обаче става за тази цел. Учените препоръчват вода със съдържание на 200-500 мг. минерали на литър, тоест която се счита за слабоминерализирана.

След измиване на лицето, можете да го потриете с кубчета лед, приготвени от минерална вода. Това е чудесна процедура за свиване на порите. От ледения масаж мускулите на лицето укрепват. А когато са тренирани, те по-добре поддържат кожата и може да отложат бръчките.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати