ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Антицелулитният масаж е най-ефикасен

Антицелулитният масаж е най-ефикасен

Антицелулитният масаж е най-ефикасен

Целулитът е широко разпространен особено сред жените, тъй като женското тяло е по-склонно към натрупване на мазнини. В последните десетилетие се наблюдава и все по-честа проява на целулит при мъжете.

Желанието на милионите жени по целия свят да се справят с този проблем е довело до създаването на различни и многобройни начини за премахване на целулит.

Лазерно лечение на целулит е един от сравнително новите методи. Той комбинира биполярна радио честота с енергия с инфрачервено излъчване и механичен масаж. Този вид лечение все още е в процес на доказване на своята ефективност в борбата с целулита.

Този метод обаче не излиза евтин, тъй като са нужни и дости процедури. Една не е достатъчна, а трябва да се направи серия от поне 8-10, за да има резултат.

Също така има абсолютно неефективни средства за премахване на целулит. Според специалистите механичният масаж е доста ефективен. Масажът против целулит има за цел да намали буците без скъпи операции и процедури. Масажът е естествен, ефективен и приятен начин за премахване на целулита.

Как действа масажът против целулит? Той работи на различни нива. Преди всичко подобрява кръвообращението. Това води до омекване на областите с мастни натрупвания и след време ги освобождава. Разтриването облекчава напрежението в мускулите и подобрява кръвния поток.

Масажът действа релаксиращо чрез насочване към лимфната система и постепенно изчезване на натрупаните течности, които са причина за получаване на целулит. Той може да прекъсне мастните депозити и да се отърве от излишната вода.

Антицелулитният масаж е най-ефикасен

С масажа срещу целулит също така ще се очистите от токсините в организма си, натрупани между тъканните слоеве.

Природните масла също подобряват външния вид на кожата и така намаляват трапчинките. Препоръчват се за отстраняване на целулит да се използват масла, съдържащи мента, лавандула, и двете стимулират мастните клетки.

Те могат да бъдат със загряващ или изстудяващ ефект, като предназначението им е прониквайки през епидермиса, да достигнат до мастната клетка и да й въздействат. По този начин не само се изгарят мазнините, но и се набавя свежи хранителни съставки на организма и разнася лимфните задържания.

Масажът против целулит е едно от най-ефикасните начини за лечение на целулит. По принцип този тип масаж може да се прави и в домашни условия, но терапията е по-ефективна ако се извършва от специалист.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати