Грижа за косата в студено време

Здрава коса през зимата

През есента и зимата нашата коса не се чувства добре. Причини за това са недостигът на витамини, сезонните простудни заболявания, аксесоарите за глава и дори отоплението на домовете ни, което изсушава изстрадалата ни коса.

Специалистите посочват за основна причина за неприятностите с косата през студените месеци, именно носенето на аксесоари и шапки, а също така честите промени в температурата.

При носене на шапка кожата на главата престава да диша нормално, а корените на косата много по-бързо се омазняват и замърсяват.

Много хора, в желанието си да не предизвикат подобни проблеми с косата, просто се отказват от носенето на шапки. Но това всъщност може да влоши ситуацията.

Рязката температурна разлика между отоплените помещения и външната температура, води до стресова ситуация за косата от корените чак до връхчетата й.

Решението е косата да се мие всекидневно с подходящ шампоан, но задължително в студа да се носи шапка. След използване на сешоар не бързайте веднага да излезете навън, а дайте време на косата да изравни температурата си спокойно.

Фризьорски салон

За да върнете естествения блясък на косата си, използвайте специални средства, съдържащи витамини А, Е и В. За здрава коса можете да взимате и витаминни комплекси или добавки.

Сменете старата си калъфка с копринена или попивайте косата след миене с копринена кърпа. Колкото и да ви е странно, ще се убедите в ефективността на този метод.

Коприната заглажда несъвършенствата на кутикулата, с която е покрит косъма. Натуралните протеини, влизащи в състава на коприната, помагат за премахването на наелектризирането на косата и й придават блясък.

През есента и зимата е задължително да сресвате косата си всеки ден с помощта на четка с естествен косъм, и да я подхранвате два пъти седмично с маски. Най-подходяща за този сезон е маската от 1 супена лъжица мед, 1 жълтък и 2 капки коняк. Косата се намазва, увива се с кърпа и след 1 час се измива.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати