Да си направим прическа с плитки

Плитки

Използването на плитки при създаването на прически е залегнало от много години. Използвани както за официални - сватби, балове и др., така и за закачливо-игриви прически, те никога няма да са демоде.

Прическата с плитка-водопад е модерна и елегантна, въпреки разхвърляния си и небрежен вид. Плитките-водопад са лесни за изпълнение, стига да се следват няколко стъпки.

Прическа с плитка - водопад:

За изпълнението и не се нуждаете от специален инструмент или продукти за стилизиране. Трябва да изберете откъде ще започне вашата плитка. Ако например изберете от ляво, тя ще върви надолу по протежение на косата и ще завършва дясно долу.

Разрешете добре косата. Нека вземем за пример лявата част за начало. Съберете косата над лявото си ухо и я разделете на три части. Започнете да сплитате косата си като на обикновена плитка, но като се стараете да сплитате кичурите коса от самите им корени.

Шноли

След като сте сплели малка част от плитката, започвате да вземате по малко коса от всяка страна на кичура, който е наред да бъде вплетен. Взимате малко коса, добавяте я към кичура, прехвърляте отгоре и го оставяте да падне свободно, за да се получи ефекта на преливащия водопад. След това взимате следващия кичур от другата страна и правите същите стъпки.

Трябва да се внимава - кичурите, които се взимат от горната част на главата, трябва задължително да падат надолу. Плетейки по този начин насочете плитката към мястото, където желаете да приключи. Когато стигнете, я вържете с ластик.

Оставете косата си свободно да пада върху раменете. Ако искате стилна и елегантна визия, продължете сплитането до самия и край. Ако пък желанието ви е за по-небрежно излъчване, оставете я свободно да падне върху рамото ви.

За още по-голяма закачливост можете да сплетете няколко плитки-водопади една над друга. Просто трябва да използвате по-малко коса. По този начин ще получите вашата невероятна прическа с плитки, подходяща както за ежедневни, така и за официални събития.

Плитките-водопад са сладък детайл, които добавят игрив и елегантен вид на косата. Смята се за една от разновидностите на френската плитка.

Рейтинг

5 7
4 8
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати