ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Какво представлява нанокозметиката?

Какво представлява нанокозметиката?

Нанокозметика

Първите бръчки върху човешката кожа се появяват на 20-25-годишна възраст. Тогава започват процеси, които забавят синтеза на колаген и еластин.

Нанокозметиката се появява като ефективен помощник в борбата с процесите на стареене. Но с какво тази иновативна козметика се различава от останалите продукти?

За да се предотврати стареенето на кожата, трябва да ѝ се доставят необходимите антиоксиданти, които да неутрализират свободните радикали, да подхранят и изпънат кожата.

Учените изчисляват, че еластичната кожа зависи на 80% от приетите витамини и биодобавки, останалите 20% кожата може и сама да възпроизведе.

Наночастици

Използването на нанокозметичните продукти се различава от използването на обикновените кремове за лице.

Основната задача на нанокозметиката е да достави на кожата здравословни съставки. Тези продукти издигат защитна бариера, която пречи на усвояването на вреди частици от околната среда.

Нанокозметичните продукти са съставени от наночастици с размери 10-200 наномилиметра. Тези частици проникват в разстоянието между клетките на кожата, като почистват, ексфолират, подхранват, хидратират, изглаждат и защитават кожата.

Това е основната разлика между нанокозметиката и обикновената козметика, която действа предимно върху повърхността на епидермиса.

Козметика

За момента нанокозметиката се прилага само чрез козметични инжекции. За максимален ефект са необходими от 10 до 20 процедури на всеки 6 месеца. Процедурите са много скъпи и болезнени, но са най-ефективните средства срещу стареене.

Към днешна дата учените разработват кремове и серуми, базирани на нанотехнологията. За сега тези продукти не могат да гарантират резултатите, до които се стига чрез инжекционна намеса – чрез инжекциите веществата се абсорбират по-равномерно от кожата.

Много е важно нанокозметиката да е съставена само от естествени и органични елементи. Съставките, които се инжектират, се усвояват на 100% от кожата.

Много учени смятат, че третирането на кожата с наночастици влияе на целия организъм. Те изказват опасенията си, че частиците могат да попаднат в кръвоносната система и това да доведе до сериозни странични ефекти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати