Да се отървем от жълтите зъби

Усмивка

Много са факторите, които ни пречат да имаме хубава и бяла усмивка – храните, с които се храним, някои напитки, цигарите. Често това започва да пречи на самочувствието ни – усмихваме се много по-малко и се опитваме да скрием този свой проблем.

Можете да предприемете няколко стъпки, за да избелите зъбите си у дома. Комплектите за избелване на зъбите са добър вариант – в тях се съдържа карамбид пероксид. Това е избелващ агент, който използват стоматолозите – премахват се повърхностните и дълбоките петна. Сложете от гела на повърхността на зъбите си с помощта на малка четка.

Можете да използвате и избелващи ленти, които също са покрити с карбамиден пероксид. Лентите са тънки и почти не се виждат, лесни са за употреба и ефектът е на лице само след няколко дена.

Можете също и да се жабурите със зехтин всяка сутрин по десетина минути. Жабуренето се прави преди храна, дори преди чашата кафе. За да има ефект, обаче, трябва да го правите редовно. Към всяка една процедура подхождайте с внимание – хубаво е да обсъдите със стоматолога си за желанието да избелвате зъбите.

Освен тези варианти, можете да си направите процедура и при зъболекар, но имайте предвид, че ако имате коронки, мостове и пр., те ще се откроят и ще се наложи да поръчвате нови. Причината е, че фотополимерните пломби, фасетите, порцелановите коронки и т.н., не се променят след избелването на останалите зъби.

Зъби

Специалистът ще ви запознае с процедурата и ще ви каже какви са плюсовете и минусите. Преди избелване на зъбите, зъболекарят ще почисти междузъбното пространство от зъбния камък.

Освен това пастата за зъби с избелващ ефект, всъщност не може да избели зъбите – подобни пасти по скоро поддържат ефекта по-дълго време, след процедура за избелване при зъболекар.

Независимо как ще направите усмивката си бяла, помислете и как да я задържите така повече време. Избягвайте различните храни и напитки, които оцветяват външния слой на зъбите ви, за да се задържи резултатът от процедурите по-дълго.

Виното, кафето, чайовете, плодовите сокове - всички те оцветяват зъбите. След като сте консумирали някоя от тези напитки, изплакнете устата си с вода. Тютюнът

също образува петна – те са кафяви и се отстраняват трудно. Къпините и боровинките също оцветяват зъбите – след консумация на тези плодове, измийте зъбите си с четка. Някои лекарства също пречат на бялата усмивка.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати