Състаряващи прически

Състаряващи прически

Така както неправилният грим може да ви направи да изглеждате по-възрастни и неподходящата прическа може да добави няколко допълнителни години.

При избора на прическа, най-добре е да се доверите на фризьора и ако той ви посъветва да не правите някаква промяна, да го послушате. Ето и кои са основните грешки, които правят дамите:

Повечето дами трудно сменят цвета на косата си, а още по-трудно променят прическата си. Смяната на прическата всеки месец по-скоро ще напомня за детска прищявка, но пък и един и същи вид в продължение на години не е добър избор. Ако прическата ви е била актуална преди няколко години и вие все още държите да сте с нея, това определено ще ви състари.

Правете малки промени на няколко месеца или поне сменяйте фризурата веднъж годишно – променете дължината или добавете цвят, който да подхожда на вас и на тена ви.

И като стана дума за цвят – тъмните нюанси стоят прелестно на повечето млади момичета, но когато кожата започне да губи пигментация, нещата може и да не изглеждат особено добре. Специалистите съветват да омекотите цвета на косата – изсветлете основния цвят с един-два нюанса.

Като се говори за изсветляване, фризьорите нямат предвид бяло-русо – това е още една основна грешка, която жените правят и добавят още няколко години към своите. Имайте предвид, че много светло русото не подхожда на всякакъв тен. Твърде светлата коса може да донесе същият ефект, както и твърде тъмните нюанси.

Състаряващи прически

Така нареченото идеално право не е особено интересно и всъщност изобщо не изглежда добре. Когато всеки косъм е подреден, а косата ви е загладена плътно към скалпа, най-малкото не изглежда естествено. Губи се обемът и това може да предизвика състаряващ ефект. Разчупете прическата, като си направите етажи – така косата ще изглежда с повече обем и по-жизнена.

Когато косата е подстригана на равна черта, тя губи своята виталност. Направете косата си на пластове – острите черти, всъщност ще подчертаят бръчките, затова заложете на по-дълъг и по-къс пласт коса, за да омекотите чертите си.

За да изглеждате добре, посещавайте фризьора си достатъчно често – сухите връхчета не изглеждат добре, дори косата ви да е с дължина до кръста.

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веси
Веси
14.10.2014 16:30
Не е нужно да променяме прическата си! Това са глупости.Какво значи "актуална прическа" ??? Че някой го е наложил и всички трябва да се втурнат като овце да го следват ли? Щом дадена прическа ти отива и се харесваш с нея не е нужно да я сменяш.Може за разнообразие да сменяш нюанса на цвета според сезона.
9
0