Натурална маска за изправяне на косата без преса

Изправяне на косата без преса

Често, за да постигнем идеално права коса, използваме преса за коса. Уредът обаче изтощава косата, заради което повечето експерти препоръчват естествените методи за оформяне на прическата.

Натурална маска, съдържаща само 3 продукта – кокосово мляко, лимонов сок и масло от репей, може да ви помогне при изправяне на косата без преса, като предотврати хвърчащите косми.

За маската ви трябва кокосово мляко, което трябва да оставите в хладилник за 1 вечер. След като престои 24 часа на студено, млякото трябва да образува гъст слой, подобно на каймак. Именно този слой ви трябва.

Към каймака прибавете 3 супени лъжици прясно изстискан лимонов сок и 3 капки етерично масло от репей, което има свойството да изправя по-къдравите коси.

Кокосово Мляко

Ако не можете да намерите масло от репей, масло от лавандула или лайка също ще ви свършат работа, а можете да използвате и трите етерични масла заедно.

Разбъркайте добре сместа и отново я върнете в хладилника, където трябва да престои още 24 часа. След това време маската ще постигне нужната гъстота, за да я нанесете.

С пръсти втривайте сместа от корените до краищата. След това увийте косата си с кърпа и оставете маската за изправяне на косата да действа поне един час. Когато този час измине, измийте косата си с шампоан и обилно с вода, така че да премахнете цялото кокосово мляко от главата си.

Изправена Коса

За да постигнете желания резултат, е необходимо да правите тази процедура поне 2 пъти седмично. Освен че косата ви ще изглежда по-подредена, кокосовото мляко ще ѝ осигури и допълнителна хидратация.

Кокосовото мляко съдържа високи количества витамин Е и мазнини, които подпомагат растежа на косата. За да не се омазни косата ви прекалено, трябва да нанасяте маската на малки дози върху отделните зони, а не да я натрупвате на едно място, защото след това ще се наложи няколко пъти да миете косата си.

Само с натуралните маски косата си набавя необходимите вещества, чрез които изглежда здрава и бляскава. Преди да я поставите добре, разрешете косата си, за да избегнете накъсването на косата.

Вижте още естествени начини за изправяне на косата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати