Забравете за целулита с тази вълшебна билка

Целулит

Целулитът е са сред нещата, с които е най-трудно да се борим. Днес във век на напреднала медицина и технологии билките си остават най-мощното средство за борба с проблемите на тялото в името на красотата.

За да се справите с целулита, е важно да осъзнаете, че това не е просто проблемна кожа – това е заболяване. Портокаловата кожа не подбира и може да се появи дори при слабите жени.

Гиноидна липодистрофия – това е името на заболяване, което засяга близо 85% от жените в зряла възраст. То застига дори тези, които водят здравословен живот, хранят се правилно и спортуват. При него в подкожния клетъчен слой се натрупват отпадъчни продукти, вода и мазнина. Естрогенът и заседналият начин на живот помагат на мастните клетки да се раздуят до 60 пъти над големината си. Именно хормоналните изменения и естрогенът са тези, които помагат за отлагането на мазнините, и потиска използването им като гориво. Резултатът е добре познатият ни целулит.

Всичко това има своето лесно и просто решение. Най-ефективната билка за борба с естрогеновия доминанс в организма е Агнус кастус. Потърсете я в съставките на продуктите – ще се учудите колко много от тях я съдържат в себе си. Предлага се най-често на таблетки.

Витекс

Витекс агнус кастус, също известен като Аврамово дърво, представлява храст или малко дърво. Познато още в древността като лечебно растение, тогава то е наричано Свещения храст, Дървото на целомъдрието, Дървото цар, Витекс или Монашески пипер. Монасите от Средиземноморския район са го приемали с цел намаляване на сексуалното желание. Това се дължи на факта, че потиска естрогена в тялото.

Билката действа на няколко нива в организма. Тя допринася за хормоналния баланс. В същото време стимулира производството на прогестерон в организма чрез повишаване освобождаването на LH хормон. Този хормон се синтезира в хипофизата и е отговорен за синтеза на прогестерон в яйчниците.

Целулит

Когато нивата на прогестерон в организма са ниски, това означава завишено ниво на естроген, което логично води до появата на целулит и много други проблеми при жената. Когато бъде регулиран, всичко идва на мястото си, а целулитът изчезва.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати