ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да изберем пила за нокти?

Как да изберем пила за нокти?

Избор на пила за нокти

Грижата за ръцете е неотменна част от общата грижа да добрия външен вид на всяка дама. Тази грижа започва с ноктите. За да имаме красив и здрав маникюр, трябва да се изберем правилна пила, с която да го поддържаме. Тъй като на пазара вече има голямо разнообразие на пили за нокти, при избора трябва да се ръководим от някои факти. Така ще си спестим неприятни последици от недобре обмислена покупка. Как да изберем пила за нокти?

Най-напред трябва да се има предвид, че за различни видове нокти са подходящи различни пили. За изкуствени нокти едрозърнестите пили са добро решение, а за естествени - пили на основата на картон, гума или стъкло. Металните пилички, които се използваха в миналото, не са щадящи за нокътя, те го разцепват и разрушават структурата му.

Индивидуалното състояние на ноктите също е от решаващо значение за подходящ избор на пила. При крехки и чупливи нокти пилите от релефна хартия или керамика са доброто решение. При чувствителни и тънки нокти кристалните пили с дребнозърнеста повърхност ще вършат най-добра работа.

При избор на пила за нокти формата на пилата също трябва да се вземе предвид, защото различните по форма пили са за различна работа върху нокътя. Едрата пила променя дължината на ноктите, а по-малката им придава желаната форма.

Дължина на пилата за нокти

Избор на пила за нокти

Стандартната дължина е между 17 и 18 сантиметра и ширина до 2 сантиметра.

Срок на годност на пилата за нокти

Избор на пила за нокти

Пилата за нокти, както и всяка вещ, има срок на годност. Някои са за краткосрочна употреба от 1 или 2 месеца, други - за средносрочна - от 1 година, а има и пили, които можете да ползвате години наред. Проверете обозначението на опаковката или попитайте консултанта в магазина.

Почистване на пилата за нокти

Избор на пила за нокти

Пилата за нокти се замърсява при употреба и е нужно да се почиства периодически. Това става с топла вода, а за керамичните може да се използва и течен сапун. Картонените пили се почистват само със суха и твърда четка. Всички пили, които са от полиуретан не бива да се мокрят или стерилизират, при захабяване просто ги сменете с нова.

Показатели, които се следят за пилите

Как да изберем пила за нокти?

- Степен на абразивност на пилите - тя се измерва в гритове. Колкото повече гритове е една пила, толкова по-мека е тя и обратно. От 100 до 800 грита пилите са предназначени за изкуствени нокти. От 180 до 240 грита са за обработка на естествените нокти. От 240 до 500 грита са пилите за шлифоване на нокътя. А тези над 1000 грита служат за полиране;

- Сертификат за качество - некачествените пили могат да причинят вреда на ноктите. В състава им може да има метали като кадмий, олово и никел и при превишаване на допустимите нива, може да се получат кожни инфекции при съприкосновение с кожата на пръстите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати