Как да избелите кожата под мишниците?

Кожата под мишниците е деликатна
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Тъмните петна под мишниците създават чувство на несигурност, особено през топлия сезон. Хората, които имат този неприятен проблем, се интересуват как да избелят кожата в тази област, за да не им създава дискомфорт.

Има прости народни средства, изпитани във времето, които ще ви върнат чувството на задоволство от собственото тяло. Как да избелим кожата под мишниците?

Избелване на кожата под мишниците със сок от лимон

Сокът от лимон отдавна е известен с избелващите си свойства. Лимонът се реже на шайби и с тях се избърсва подмишницата 2-3 пъти дневно. При силно чувствителна кожа в тази зона, избърсването може да става с тампон, напоен с прясно изцеден лимонов сок, разреден с вода в равни количества. По същия начин се използват прясно изцеден сок от краставица или магданоз.

Избелване на кожата под мишниците със сок от куркума и лимон

Лимон и куркума за избелване

Смесват се ½ чаена лъжичка куркума със същото количество лимонов сок. Получената смес се нанася на проблемните места за 10-15 минути. Изплаква се с топла вода. Процедурата се повтаря 2 пъти седмично.

Избелване на кожата под мишниците с лимоново масло и детски крем

1 чаена лъжичка детски крем и 2 капки етерично масло от лимон се смесват и със сместа се намазват подмишниците. След 15 минути се отмива с топла вода.

Същият ефект се постига и с масло от сандалово дърво и розова вода. Тук съотношението между съставките е: 2 чаени лъжички розова вода и 4 чаени лъжички масло от сандалово дърво. Намазват се проблемните места и след 20 минути се измиват обилно с топла вода.

Масаж със сода

Може да се правят масажи със сода за хляб. Содата се навлажнява и разтрива на мястото, а после се изплаква с вода и се нанася крем.

Причини за потъмняване на кожата под мишниците

Епилирането може да причини потъмняване на кожата

За да се появи този проблем, причините са разнообразни. Може да бъде резултат на дразнене, следствие на често бръснене. Кожна реакция на синтетични продукти също е възможна опция. Може да са личностни особености или резултат на заболяване.

За да се отстранят тези проблеми, е необходимо да се обмислят следните препоръки: при усещане за парене или сухота след използване на продукти за грижа за тази зона, трябва веднага да се сменят. Синтетичните и много тъмни дрехи може също да доведат до този проблем. Това налага актуализация на гардероба.

Важно е качеството на използваните средства за депилация. Както и бръсненето със самобръсначка, използвана многократно и за други зони. Решението тук е смяна на самобръсначката с такава за еднократна употреба. Добре е процедурата за отстраняване на косми под мишниците да се взема след вана или душ преди нощния сън, за да има време чувствителната зона да се възстанови.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати