Как да успокоите болките от артрита?

артрит

Възпалителен процес в ставите, костите, мускулите или сухожилията, предизвикващ болезнено подуване и зачервяване или постоянна болка, влиза под общия знаменател за артрит. Какво представлява възпалението при артритни състояния?

Това възпалително ставно заболяване, предизвикващо постоянна хронична болка, погрешно се свързва с възрастните хора. Артритът обхваща страдащи на различна възраст, а един от видовете му е характерен само при деца.

Често срещаните болки в ставите при остеоартрит или ревматоиден артрит са предизвикани от възпаление, което е реакция срещу действието на патогени, увредени клетки или имат за дразнител някакво вещество. Острото възпаление при рана, порязване и други нарушения в целостта на кожата или тъканта предизвиква възпалителна реакция на организма, за да се излекува чрез съсирване на кръвта.

Получава се подуване или зачервяване, което по-късно изчезва. При продължителното хронично възпаление следствие на артрит, тялото се намира постоянно в състояние на излекуване и клетъчно разрушаване. В резултат на този процес възниква и хроничното заболяване. В зависимост от типа артрит възпалителният процес може да бъде сведен до минимум с промени в начина на живот и диетично хранене.

Омега- 3 есенциалните мастни киселини в помощ на борбата с хроничните възпаления

Тъй като човешкото тяло не може да произвежда тези мастни киселини, трябва да ги получим чрез други източници допълнително. Те се намират в храни като орехи, чия, коноп и ленено семе. Противовъзпалителните свойства на мастните киселини облекчават болката при артрит. Ако редовно присъстват в диетата омега-3 мастни киселини това ще помогне за разрушаване на клетките, които предизвикват болковия синдром.

омега-3 помагат при артрит

Успокояване на болката с куркума

Природните средства с противовъзпалителен ефект са добра идея, която ще помогне за преодоляване на страданието без допълнителна химия.

Куркуминът е съставката в тази подправка, която влияе благоприятно при болки. Той е с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Подсилвайки вкуса и цвета на храната, може да облекчите и ставните болки.

Куркумата увеличава кръвосъсирването и този факт трябва да се знае от хората, които взимат лекарства за разреждане на кръвта. За болни с диабет също е препоръчително да се съветват с лекар, тъй като може да повиши нивата на захарта.

Джинджифилът като помощно средство срещу болка

Пикантният корен на растението, познато като джинджифил, облекчава всякакви възпалителни процеси. Универсалната подправка може да послужи за чай, който да облекчи болката. Трябва да се има предвид, че пречи на лекарствата за разреждане на кръвта. Трябва да внимават и хората с камъни в жлъчката, защото джинджифилът може да доведе до увеличаване размерите на органа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати