Зимната депресия се преборва с ярки цветове

Зимна депресия

Грешно е схващането на повечето хора, че зимната депресия е свързана с промяната на времето и застудяването. Всъщност тя се предизвиква от липсата на слънце.

Доказано е, че недостигът на слънчева светлина предизвиква в хората слабост, сънливост и раздразнителност. Човек няма желание да прави нищо, не му се излиза и нищо не го радва. Този проблем възниква по-често при жените.

Депресията през зимата е много коварна – тя може да стане причина за появата на много заболявания. Депресивното състояние лишава човека от воля за живот.

Тайната на състоянието ни е, че под въздействие на слънчевите лъчи в човешкия организъм се изработва хормонът серотонин. При липса на този хормон се появява желание да поболедуваме и да сме най-нещастни на света.

Не бива да подценяваме проблема и да си мислим, че щом слънцето се завърне, ще се върне и доброто настроение. Трябва да живеем пълноценно целогодишно, независимо от сезона. В състояние на депресия изпускаме безценни моменти от живота.

За да се справим със зимната депресия, трябва да подберем подходящи средства. Щом ни е малко светлината, значи трябва да си набавим повече. В работата, в къщи, изобщо навсякъде където сме, трябва да засилим осветлението. Още щом се събудите, включете лампите, така светлината ще е с вас през целия ден.

Ярки цветове срещу зимна депресия

Наблегнете на ярките цветове. Забравете всички тъмни и скучни цветове. Обличайте само дрехи в ярки цветове. Спалното ви бельо трябва да е ярко, а не в светли тонове. Напълнете къщата си с искуствени цветя и ги сложете в цветни вази. Яжте повече цитрусови плодове.

Ароматизирайте помещенията. Подберете най-приятните за вас аромати. Не се бойте от студовете и лошото време. Във всичко търсете положителната страна.

Увеличете разходките – ако може, ходете пеша до службата. Дишайте свеж въздух и си напомняйте постоянно, че животът е прекрасен.

Позитивните мисли и доброто настроение ще ви помогнат лесно и бързо да се избавите от депресията, а щом знаете тайната за борбата с нея, няма повече да ви притеснява идването на студовете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#204936
ако ти е писнало да те наричат „дебелата", „цоцоланата", „свинята", „тлъстата", „ходещото кюфте" вземи си това,гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ,ще отслабнеш без диети и упражнения
0
0