Как да се предпазим от полови инфекции

Как да се предпазим от полови инфекции
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-20%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.00 лв.
Виж ››

Много хора по света страдат от полови инфекции. За да избегнете болестите, предавани по полов път, трябва да знаете как може да се заразите, как да намалите този риск, както и да бъдете внимателен и предпазлив по време на секс.

Половите инфекции се предават от човек на човек чрез телесните течности, с които са в контакт двамата участници в половия акт. Входните врати на тези инфекции могат да бъдат пенисът, вагината, устата, анусът, както и всяка друга част на тялото, която е в контакт с тези течности - вагинални секрети, семенна течност, кръв и др.

Има няколко начина, с които можете да сведете до минимум риска от инфекция.

Въздържание. Всеки сексуален контакт носи риск за полова инфекция. Ако искате да сте 100% сигурни, че няма да се сдобиете с това заболяване, трябва да се въздържате от всякакви сексуални контакти. Вместо тях може да задоволявате сексуалните си нужди чрез мастурбация.

Как да се предпазим от полови инфекции

Ако не искате да предприемате чак толкова радикални мерки, най-сигурният начин за избягването на половите инфекции, докато сте сексуално активен, е моногамността. Отново има минимален риск за появата им, но със сигурност огромната част от нас биха го поели. В моногамната връзка двамата партньори нямат полови контакти със странични хора. Ако преди това никой от тях не е страдал от полова инфекция, спокойно могат да си продължат половите отношения без да има риск от предаването на това заболяване.

Бариерна контрацепция. Моногамната връзка не е за всеки. Много хора, особено в по-младата възраст, експериментират с различни сексуални партньори. Някои участници в моногамната връзка по една или друга причина понякога изневеряват. Това увеличава риска от полови инфекции. Ако нямате доверие на партньора си или вие сте този, който се отклонява от правия път - тогава идват на помощ контрацептивите. Те също не дават 100% гаранция за предпазване от полово-предавана инфекция, но все пак свеждат риска до минимум. Презервативите и подобните им аналози трябва да се поставят преди половия контакт.

Бъдете съобразителни! Бариерните контрацептиви няма да ви предпазят, ако не ги използвате. Въздържайте се от употребата на наркотици и алкохол, които влошават преценката ви за сексуалността. Изразът падат задръжките не е във ваш интерес в този момент. В опиянено състояние, дори и да опитате да използвате бариерни контрацептиви, може да не го направите правилно, което е също толкова опасно, колкото и липсата им.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
аля
аля
21.11.2013 10:53
ХАХАХАХАХАХА това е една доста глупава статия!
0
1