ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Съвети за успокояване на нервите

Съвети за успокояване на нервите

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Съвети за успокояване на нервите
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
Виж ››

На всички се случва понякога да нервничат и да не знаят как да успокоят нервите. Понякога нервните атаки могат да бъдат неприятни не само за нас, но и за околните хора. Не напрягайте излишно тялото си и щадете своите нерви, за да живеете в хармония със себе си.

Правете десет минутни разходки. Това ще отпусне тялото ви и ще премахне напрежението, което ви обгръща.

Когато сте нервни, пуснете си музика, която релаксираща и ви харесва. Ще откъснете мислите си от причините, които ви разстройват.

Спрете натрапчивите мисли и престанете да си припомняте миналото, ако там има епизоди, неприятни за вас. Живейте с настоящето, миналото си е минало.

Съвети за успокояване на нервите

Когато усетите нервни атаки, опитайте се да дишате бавно. Това частично ще снеме напрежението.

Заложете на позитивните утвърждения. Говорете със себе си ободряващо, това ще ви помогне във всеки момент, когато усетите, че губите почва под краката си и сте пред срив.

Когато се приберете вкъщи се опитайте да поспите малко. Почивката е важна част от грижите за тялото. Ако сте недоспали и изморени, то вие можете да станете раздразнителни и нервни, което не е полезно.

Поговорете с ваш близък приятел. Като споделите проблемите си с човек, на който имате доверие ще намалите напрежението, което се е натрупало, пък и като нищо можете да намерите изход от стресовата ситуация.

Опитайте се да избягвате прекаленото натоварване в работата. Това в днешно време е почти невъзможно, но трябва да си създадете баланс, който е най-добър за вас. Ако се претоварвате прекалено много, освен че ще си създадете проблеми със здравето, но и ще обтегне отношенията в семейството. Обръщайте внимание на любимите хора, не пренасяйте стреса от работа вкъщи.

Съвети за успокояване на нервите

Когато сте нервни, направете нещо весело. Хуморът помага в най-различни житейски ситуации.

Смейте се повече. Това ще ви помага да сте в добро настроение и да гледате по различен начин на случващото се около вас. Гледайте забавни шоу програми и филми, отпуснете в някой развлекателен клуб.

Игнорирайте дребните неприятности. Ако нещо не си струва и можете да го пренебрегнете, то не задълбочавайте и не си губете времето и нервите.

Бъдете оптимистично настроени и не се стремете да бъдете идеални. Идеални хора няма, стремежът към идеалност може да ви доведе много стресови ситуации.

Не се опитвайте да контролирате всичко. Няма как да стане, вие можете да контролирате някои неща, но не и всички.

Водете си дневник, излейте всичките си мисли и терзания на хартия. Така ще дадете възможност на проблемите да ви напуснат по-бързо.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
kika
kika
21.08.2015 21:35
za nqkoi nervni personi sredstva nqma otkriti,nqma otkriti........viziram mugut mi .4ista proba kyky
1
0
нора
нора
10.06.2015 19:38
глредането на някои хубави филми също помага при някои ситуации с ХОРА - защото все някога ще забравиш този проблем, нека да е по- бързо !
3
0
sevdjan
sevdjan
30.04.2015 16:33
vecer kak dase spi spukoyen san
1
2