Да си помогнем с фитотерапия

лечение с фитотерапия

Народната медицина често пъти е по-добрият избор от синтeтичните медикаменти. Фитотерапията е лечение с всякакви видове растения и билки, пчелни продукти, етерични масла. Във фитотерапията се използват лечебни растения, с които се приготвят различни отвари, запарки.

Как ще помогнат билките?

Растенията в свеж вид могат да облекчават болки, когато се прилагат под формата на мехлеми или изсушени. Зависи от това за каква болка се приготвят, каква част от растението се използва (корени, листа, семена и други) и какъв е химичният състав на веществата.

Кога да очаквате резултати и облекчение?

За да се постигне желаният резултат, е нужно повече търпение и време – резултатите се проявяват по-бавно. Фитотерапията може да помогне за хронични заболявания, заболявания на кожата, стига те да са в ранен етап. Билките и растенията, с които лекува фитотерапията, не са подходящи и не се използват за остри фази на хроничните заболявания, психични и инфекциозни заболявания.

билков чай от лайка

Кой може да се лекува с фитотерапия?

Всеки може да се възползва от билколечението. Най-добре да се обърне към специалист в областта – фитотерапевт. Трябва да бъдете особено внимателни, когато става дума за лечение на деца, бременни жени, хора с алергии. Независимо, че това са растения, ако се лекувате безконтролно и неправилно, това би могло да доведе до неприятни ефекти върху вашия организъм.

Повечето широко разпространени билки са безопасни, но има и такива, които могат да бъдат опасни, ако не се използват правилно, заради силното въздействие, което имат.

Защо да се доверите на билколечението?

Все повече хора се обръщат към природната медицина. В България има около 3600 растителни видове, 650 са лечебните растения, които се използват. Не подценявайте природата и даровете, които ни поднася.

Билколечението може да бъде много ефикасно и освен това, ако се обърнете към специалист и се лекувате правилно, е с много по-малко и по-рядко срещани странични ефекти, отколкото конвенционалната медицина.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати