ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Как да пием болкоуспокояващи?

Как да пием болкоуспокояващи?

Болкоуспокояващи

Болкоуспокояващите хапчета съвсем не за безвредни, както сме свикнали да ги възприемаме. Не е добра идея да се пият често, ако страдате често от някаква болка, може би по-сериозен проблем и е необходимо да му обърнете внимание. Често пъти обаче мигрена се оказва просто начинът оргазма ви да каже, че стреса му е дошъл в повече и вече има нужда от почивка.

Кога да вземем болкоуспокояващо и има ли някакви правила, които трябва да спазваме?

Зъбобол

Ако например не ни мине след първото хапче, можем ли да повторим и колко време след това? Ако ви се случва рядко да взимате някакъв аналгитик, това не е съществен проблем, но ако имате честа болка и още по-често посягате към болкоуспокояващото, тогава вече не е добре.

Прекомерната употреба на болкоуспокояващи могат да ви доведат до по-сериозни здравословни проблеми. Заради съставките, които се съдържат може да си създадете сериозни сърдечно-съдови проблеми в бъдеще. Някои вещества в болкоуспокояващите могат да увредят и черния ви дроб.

Препоръчва се да не се пият болкоуспокояващи при лека мигрена – тя обикновено се дължи на преумора или стрес. Опитайте се да се отърсите от това, което се е случило, вместо да посягате към таблетките, съветват лекари.

Болки в стомаха

Болкоуспокояващите се пият задължително с вода – без айран, кафе или сок. Друго много важно правило да се пият след храна, тоест не на празен стомах, освен ако не е упоменато друго на упътването.

Независимо какво хапче изпивате, четете упътването, за да видите дозата. Не я превишавайте. Повечето таблетки, които имат болкоуспокояващ ефект стават и за мигрена, и за зъбобол, ставни болки, но не и за корем или стомах. За този вид болежка не се пие каквото и да е хапче, защото ще направи болката още по-силна. Има специални таблетки, които са подходящи за стомаха.

Ако не ни премине болката, след като изпием първата таблетка, можем да повторим само ако на опаковката е упоменато – има обезболяващи, които са твърде силни и не е желателно да повтаряте, има и такива на които след 4 часа отново можете да вземете хапче, в случай, че не ви е минало.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати