ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Лечебните вани на Луи Куне

Лечебните вани на Луи Куне

Лечебни вани на Луи Куне

Луи Куне (1835-1901г.) е немски природолечител. Той е известен предимно с методите си на хидротерапия със студена вода, които са предназначени за подобряване на функциите на организма, чрез стимулиране на долната част на корема. Неговото откритие за единната причина на болестите е получено след години упорит труд, опити и хиляди излекувани болни.

Куне е бил отписан официално от официалната медицина и търси спасение сред природата. По този начин той открива, че всяка болест произлиза чисто и просто от отлагането в нашите тела на отпадъчни, ненужни и отровни вещества. Дори българският Учител - Петър Дънов препоръчва методите на Луи Куне.

При лечението му е наложено строгото вегетарианство. Той също така забранява на пациентите си употребата на сол и захар в храната. Подчертава значението на правилното хранене и избягването на претоварване с токсини, които водят до дегенерация на вътрешните органи.

Лечебната баня на Куне изглежда горе-долу така: пациентът седи във вана с относително студена вода (10–14 градуса, макар и малко по-високи температури да са предпочитани днес), която го покрива до корема включително.

Долната част на корема, бедрата и гениталиите се трият с груба ленена кърпа. В резултат на това се получава стимулация на нервната система от студената вода, което спомага за премахване на токсините. Веднага след банята пациентът се поставя в легло, за да се стопли отново.

Лечебни вани

Диагнозите, които Куне поставя, са на базата на изражението на лицето и шията. По тях съди за натрупани отпадъци в материята, което води до широк спектър от болести и заболявания. Те варират от рак, дихателни, кръвоносни и храносмилателни проблеми и дори кожни проблеми.

Куне лично страда от тежка форма на наследствен рак в стомаха и бели дробове. Той е горчиво разочарован от неспособността на ортодоксалната медицина, за да му помогне. Обръща се към природни лекове в опит да намери начин да се преодолее ужасната болка, причинена от заболяване, което го поглъща отвътре.

Той не само успява да облекчи собствените си симптоми, както и да държи сериозното заболяване в зародиш, но също така има възможност да посвети живота си на лечение на болните. Куне доказва, извън сянката на съмнение ефикасността на лечебната система.

Ходротерапия

Чрез неговото учение за единството на болестите, доказва че произходът на всички болести е натрупването на отпадъчни вещества и токсини в тялото, наследени или придобити, която се проявява в различни органи, в зависимост от наследствеността или гените.

Той отбеляза, че лошото храносмилане е причина за всички последващи заболявания и че тялото може да бъде здраво само, ако храносмилателните органи функционират правилно. Това откритие позволява Куне да се създаде уникална система за лек за всички болести прояви. Лекът се крие главно в промяната на диета пациента си във вегетарианска, съчетана с чести и редовни седящи лечебни бани.

Според Луи Куне, когато отпадъчните вещества се натрупват в организма, лечебните бани ги избутват навън, където могат да бъдат елиминирани. Следователно причинителите за неизправност и болести на органите ще са унищожени. Функцията на триенето на половината тяло, както той самия казва, е да прокара излишното натоварване на натрупаните отпадъчни вещества и токсини към червата, откъдето по-късно се изхвърлят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати