Революционни противозачатъчни без странични ефекти

Противозачатъчни

Много жени, които водят полов живот прибягват до оралните контрацептиви. Тези таблетки обаче носят след себе си доста странични ефекти.

Противозачатъчните се изписват не само за предпазване от нежелана бременност. Специалисти ни напомнят, че те могат да ни помогнат и при много други състояния – при нередовен цикъл или много тежка менструация и др.

Едни от най-често срещаните неудобства вследствие на противозачатъчните са главоболие, чувствителните гърди, замайване, гадене, намалено либидо, резки промени в настроението.

Орална контрацепция

Този проблем вече е решен, тъй като учени създадоха нови революционни противозачатъчни, за които се твърди, че нямат никакви странични ефекти.

Новото откритие не създава нито едно от гореизброените неудобства на жените, а не увеличават и теглото. Причината за премахване на нежеланите реакции е в ниското ниво на хормони в таблетките.

Новите противозачатъчни са комбинирани – съдържат хормоните прогестерон и естроген. Прогестеронът блокира тестостерона заради анти-андрогените, което от своя страна спира появата на акне.

Преди време холандско изследване цитирано от Дейли Мейл се твърдеше, че приемането на орални контрацептиви прави жените доста по-ревниви.

Нови противозачатъчни

Дамите започвали много сериозно да се съмняват във верността на половинките си след приемането на подобни таблетки. Би трябвало с новите противозачатъчни и този проблем да бъде разрешен.

Изследването тогава е направено върху 275 жени. Холандски психолози от университета Стърлинг са искали дамите да им кажат до каква степен вярват на своите половинки.

Освен това от участничките се е изисквало да определят своята привлекателност. Дамите в изследването били на възраст между 18 и 35 години и са взимали различни противозачатъчни.

Оказва се, колкото повече естроген има в контрацептивите, толкова по-ревниви стават жените към своите половинки. Според учените, които са провели изследването, когато се избират противозачатъчни, трябва да се подбират и според това как ще повлияят емоционално на жените.

Специалисти дори смятат, че употребата на орална контрацепция прави дамите по-малко общителни, което от своя страна прави избора на партньор по-труден.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати